Dukans LCHP Torsdag 18 augusti

Proteindag
" När en person äter mindre mängd kolhydrater än hjärnan behöver, vilket sker vid svält eller kolhydratreduktion, vill kroppen att vi ökar våra ansträngningar att finna mat. Därför har en av de ketoner som frigörs en euforisk effekt som gör att vi känner oss energiska och mår hyfsat bra.
Det är denna som anorektiker går på när de klarar att hålla aktivitetsnivån uppe trots att de egentligen inte har energi till det. Denna keton kallas betahydroxibutyrat (BHB) och är kemiskt besläktad med gammahydroxibutyrat (GHB) vilket är en drog som används av dem som vill dansa natten lång i ravekretsar.GHB är en livsfarlig drog, medan det kroppsegna ketonen BHB rätt använd är en tillgång som  gör lågkolhydratkost mer uthärdlig. Det viktiga är dock att man inte fastnar i ett BHB- beroende och inte kan sluta med denna extrema kosthållning. En lustig sak är att personer under ketos faktisk kan lämna positivt utslag på alkotest, att tänka på."
Detta var ett citat från Fredrik Pauluns bok Sanningen om GI.
Tänkvärda ord


FRUKOST

En skål filmjölk med havrekli och blåbärssylt

LUNCH


Grillad nötfärsbiff med rödlökskeso


MIDDAGGrillad lax med Dillkeso och chili/vitlöksyoghurt


MELLANMÅL
Kaffelatte


KVÄLLSTHE

Carls bröd  kalkon

Kommentarer
Postat av: Photobscura

Hei, dette var interessant. Men, hvor har du dette fra? Kan du ikke legge ut en link til hvor du refererer dette fra? :-)

2011-09-27 @ 09:37:41
Postat av: Photobscura

Beklager. Så først nå at du har sitert en bok. Ops, my bad! ;-)

2011-09-27 @ 09:38:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0