Måndag 10 januari

Dag 8 i konsolideringsfasen
Det är så vansinnigt halt, att promenaderna blir ett riktigt vågspel.
Men går gör vi.
Jag ser faktiskt fram emot barmark.
Ska bli mycket intressant att prova jogging.
Ja, det var faktiskt jag som tänkte det.
Han, som aldrig rört sig mer än till och från bilen.
Bara genom att lägga om kosten.



FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg
Kaffe



LUNCH



Äggröra med sardiner och sallad.






MIDDAG





Grillad ryggbiff med varma grönsaker,keso och kapris





MELLANMÅL

Äpple







Kvällste
Fullkornsbröd med ost




Kommentarer
Postat av: Millan

Hej K-E, som vanligt så ser allt som du lagar till så gott ut =)



Hur känns det i kroppen nu när du får lägga till pasta, frukt osv?

Jag är inne i varannandag grönsak/proteinfasen men jag tycker att kroppen mår bäst på bara proteindagarna.



Sen en fråga igen (känns som jag tjatar) men är det "tillåtet" att använda buljong/fond från tex Knorr eller är det på tok förmycket salt i dom enligt Dukan?



Vänligen

Millan

2011-01-11 @ 08:43:27
URL: http://matmillan.blogspot.com/
Postat av: Karl-Erik

Hej Millan

Det som för mig var det bästa i den här fasen var äpplen, underbart.

Pasta och det andra har jag inte saknat alls.

I grönsaks/proteinfasen,märkte jag att det var lätt att lägga på för mycket grönsaker. Dukan poängterar att det är proteinet som skall ha huvudrollen.

Om buljongtärning säger han att man ska använda den fettreducerade, det finns en med 0,4 % fett.Men om man tittar på innehållsförteckningen, tveksamt. Salt kommer först sedan monosodiumglutamat.

Men det går ju att sätta smak med rotfrukter och gröna örter.Rotselleri, morot,palsternacka,lök och persilja är grunden till en god buljong.Koka med ett köttben eller en kyckling suverän buljong att frysa in.

2011-01-11 @ 09:51:02
Postat av: Hanna

Hej!

Vad glad jag är att jag hitta din blogg, tänkt börja med denna dieten men har haft lite svårt att hitta bra info om maten, här får man ju massor av inspration!

2011-01-11 @ 12:11:36
Postat av: Millan

Tacktack! Jag gör nog så att jag kokar en egen, det känns bäst så...det här med glutamat är en förbannelse...

2011-01-11 @ 12:16:02
URL: http://matmillan.blogspot.com/
Postat av: Linda

Hej igen! Ville bara tala om att jag gjorde dina kardemummaskorpor och de var dundergoda! För goda för jag åt upp hela satsen på en dag... Kanske inte så bra, men jag älskar att få knapra, saknar knäckebröd och skorpor. Ska göra en ny sats om några dagar och försöka hejda mig så de räcker ett tag.

Mvh Linda

2011-01-11 @ 13:40:40
Postat av: Karl-Erik

Hej Linda

Va roligt att du tyckte om kardemummaskorporna.

Det är bara nyttiga saker i så man kan unna sig.

2011-01-11 @ 23:22:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0