Dukans LCHP Torsdag 10 mars

Dag 66 i Dukandietens konsolideringsfas
Det var tänkt att torsdagarna skulle vara ärtsoppans dag. Men ett extrapris kom i vägen.
Det fick bli rotmos med fläsklägg. En av de mer bastanta rätterna i svensk husmanskost.
Men perfekt i Dukans anda, mycket proteiner och lite kolhydrater.
Buljongen kyler jag, då bildas ettt lager fett på ytan, som det bara är att slänga.
Kvar blir en god grund för soppor, med mycket smak utan konstiga tillsatser. Det här blir ju en stor sats,  som jag fryser i portionspåsar, med rotmos för sig och köttet för sig. Lite rotmos sparar jag,
som pålägg tillsammans med senap på knäckebröd.


FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kaffe


LUNCH


Grilade kycklingben med sallad





MIDDAG




Rotmos med fläsklägg






MELLANMÅL
Äpple
kaffe







KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa med ost

Kommentarer
Postat av: Majja

Rotmos är allt väldigt gott och helt rätt att spara till knäckemackan. Mmmmm, bättre än Marabou :-)

2011-03-10 @ 20:16:52
URL: http://www.majjassida.blogspot.com/
Postat av: Gunilla

Rotmos och fläsklägg är min absoluta favorit! Jag bara måste göra det någon dag. Tack för tipset.

2011-03-11 @ 08:24:59
URL: http://lifeinpink.bloggplatsen.se
Postat av: maria viktigasidan

Snygga tröjor Karl-Erik!!! :D



Dom kommer nog bli riktigt populära när det nu börjar inses att detta verkligen är en bra, sund, metod att följa :D



Mycket bra idé!



2011-03-11 @ 08:32:32
URL: http://www.nattstad.se/viktigasidan
Postat av: Anonym

Tack för denna toppenblogg.

Min räddning!

Håller på med attac-fasen och det känns lite tungt med tanke på att familjen planerar massa gott som de ska äta ikväll.

men här hittade jag KAKOR!!!

Tusen tack! Nu orkar jag fortsätta

2011-03-12 @ 16:30:46
URL: http://kvinnanmedkoftan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0