Dukan, om det strular

 
 Även i den bästa av dieter kan det "stanna till"och strula till sig. Vikten står still, eller hemska tanke den ökar.
Jag har upplevt detta ett antal gånger och de vanligaste felen jag gjort är
Att hoppa över måltider.
Inte dricka tillräckligt med vatten
För mycket kolhydrater.
Det här är lätt att rätta till
Om du ökat i vikt, ta ett par proteindagar
Se till att äta dig mätt.
Ha alltid grillad kyckling och kokta ägg i kylen, det gör det lättare att inte hoppa över måltider.
Ha alltid en flaska vatten lättillgänglig.
Gör matsedel för veckan och se till att ha råvaror hemma.
 
I dag är det söndag och vi äter en klassisk söndagsmiddag. Helstekt kyckling med grönsaker och en lätt sås,
helt enkelt en maizenaredd sky som kycklingen lämnade ifrån sig i ugnen. Fatet som fågeln var placerad på hade jag bottnat med morötter lök selleri purjo och äpple samt lite vatten.
 
.
 
 
Söndagsmiddag på hösten  kräver en dessert av äpplepaj och den kommer här
 
 
Så där ja, nu kan vi ta tag i en ny vecka

Dukandieten är bättre

Efter att ha granskat de flesta dieter och metoder för att uppnå sina vikt och hälsoideal, vinner Dukan.
Därför att man under de olkia faserna får ett nytt förhållande till maten.
Man lär sig de olika näringsämnenas inverkan på kroppen, och hur man korrigerar fel näringsintag.
Dukans rekommendationer  är ju att man skall må bra och inte ha någon längtan efter "förbjudna "
godsaker. Därför har vi två måltider i veckan som vi äter  precis det vi är sugna på, inklusive smarrig dessert. 2 matskedar havrekli varje morgon är mycket viktigt. Likaså en proteindag i veckan, det blir oftast fler.
När man noggrant har följt de olika faserna i Dukandieten, landar man i i en normal vardag.
Man har lärt sig betydelsen av att inte överdriva något näringsämne.
Att äta en bit tårta och några kakor på födelsedagskalaset är ingen "synd".
Det är att vara social och naturlig.
Nästa dag äter man kokt ägg till frukost, tonfisktimbal till lunch och biffstek med keso till middag.
Samt mycket vatten.
En i mitt tycke mycket god kompensation för en "synd"
 
Så i dag blir det
 
 
Tonfisk med kokt ägg till lunch
 
 
Middag
 
 
Biffstek med grönsaker.

Dukanperioden. Hur gick det sen?

Det har nu snart gått två år sedan jag startade den här bloggen, och min resa till en lättare tillvaro.
Min målvikt har jag behållit, det kan slå på 1 kilo upp eller ner
Många upplever, att det efter en viktreduceringsperiod är lätt att gå upp i vikt igen.
Så kallad jojobantning. Det här blir inte fallet om man följer de olika stegen i Dukans diet.
Eftersom det pågår under en längre tid och i olika faser får man ett sundare tänkesätt vad gäller mat.
Jag tänkte att framöver försöka beskriva hur  livet efter Dukan ter sig.
Skillnaden mellan Dukans metod och andra jag läst om är, att efter Dukan går man över i en mer normal period.
Man kan äta det mesta,med måtta.
Kolhydrater fortsätter jag att vara uppmärksam på, undviker vetemjöl. Och man äter inte , som förut 
både potatis,matbröd,kaffebröd och pasta på samma dag.  Man har lärt sig att välja bort, för att kunna njuta det som man tycker bäst om i  gruppen kolhydrater.
Fett är jag heller inte så restriktiv med, men väljer olivolja,  rapsolja och avokadoolja. Men som sagt inga överdrifter där heller. 
Mejeriprodukter väljer jag med högt proteininnehåll och utan smaktillsatser.
 Havrekli äter jag två matskedar varje morgon och ser till att dricka  1,5 liter vatten under dagen.
Det är också viktigt att inte hoppa över någon måltid.
 
 
I dag  äter jag sardiner med äggröra till lunch
 
 
 
 
Middag blir det kyckling och sallad
 

RSS 2.0