Onsdag 24 november
Proteindag tionde dagen i cruisefasen
Yoghurtmuffins
I dag har det blivit hundpromenader, vilket kan liknas vid
intervallträning för pensionärer. Det går långsamt,mycket att nosa på.
Och plötsligt full fart, tills nästa annons ska tydas.
Men jag rör ju på mig i alla fall.
Det har varit lite tomt till kvällsteét. När hustrun sitter med goda skorpor.
Därför har jag gjort muffins som är Dukanproof recept här nedan.
Lunchens pannkakor kan man äta som brödersättning.
FRUKOST
En skål miniyoggi med 2 msk havrekli
2 kokta ägg
Kaffe
LUNCH
Pannkakor med kycklingfilé
2 ägg
4 msk kvarg ( Jag använde Valio laktosfri 0,3 % fett)
4 msk havrekli
salt
Vispa ihop till en jämn smet.
Grädda i teflonpanna i den storlek du tycker.
Servera med kycklingfilé i skivor
MIDDAG
Grillad ryggbiff med rödlökskeso, pepparrotsdressing och soya
MELLANMÅL
Fruktyoghurt, kalkonskivor
Kvällste med muffns
Yoghurtmuffins
2 ägg
2 tsk bakpulver
6 msk havrekli
6 msk miniyoggi persika/vanilj
Sätt ugnen på 180 grader
Vispa ihop till en jämn smet, fördela i 6 muffinsformar
Baka av ca 15 min
Variera med olika frukyoghurts för variation.
I orginalreceptet ingår sötningsmedel, men nej tack.
Kan tänka mig att agavesirap är bra mycket bättre än kemisk sötning.
Kommentarer
Postat av: Mona
Kul att fkika på vad andra äter i cruisefasen, man blir lätt monoton har jag märkt. Muffinsreceptet har jag sparat och tänker göra imorgon, det blir trevligt mellanmäl som omväxling mot youghurt och keso.
Postat av: nettan
Tack för fina recept, saknas en sådan här sida med recept om proteindieten, finns ju miljoner med sidor om GI och LCHF osv.
Kul att läsa att din fru också gått ner:-)
Postat av: Elvira
Oj! Vilka fina muffins!!!
Postat av: Elvira
Oj! Vilka fina muffins!!!
Postat av: Jacqueline
Tack för härliga recept. Är själv på dag 8 i attackfasen och åt dina havrekli pannkakor i kväll eftersom min familj åt vanliga pannkakor;) Hoppas du skriver ännu fler recept för jag älskar dina och ska hålla på till sommaren så många recept behövs;)
Tack!
Postat av: Maria
Jättegoda! Tack för bra recept!!
Trackback