Dukans LCHP Lördag 12 mars

Dag 68 i Dukandietens konsolidationsfas
De äldsta barnbarnen är här, Isabell som är 18 år är vegetarian.
Sen hon var liten har hon föredragit grönsaker. Så idag äter vi likadan mat.
Det har ju kommit så mycket bra produkter som ersätter kött.
I dag äter vi quarn, ett fullvärdigt svampprotein som finns i olika former.
En filéformad bit, som ser ut som ett kycklingbröst. En tomatsås med chili,vitlök och oregano
att värma den i . Mycket gott.

FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli o blåbärssylt
kaffe



LUNCH


Quarn med risotto och sallad







MIDDAG



Grillad kycklingklubba med sallad och kålrotsstrips






Mellanmål
Kaffe fullkornsskorpa




Dessert som åts på kvällen


Fruktsallad med glass grädde och havreflarn

Kommentarer
Postat av: Fiffi

Hej!

Hur gör du din risotto? Ser så god ut! In och kommentera! :O)

Ha en fin dag!

2011-03-15 @ 09:09:38
URL: http://prinsessbakelsen.blogg.se/
Postat av: Karl-Erik

Risotto

4 portioner

4 dl Avorioris

2 schalottenlökar

1 msk smör

8-9 dl hönsbuljong

1 dl passerade tomater från burk eller paket

2 msk färskriven parmesanost

salt & peppar



Gör så här:

Hacka schalottenlökarna fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll i riset efter någon minut och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter. Späd sedan i omgångar och under omrörning med buljongen blandad med passerade tomater. Låt riset suga upp all buljong innan mer hälls på. Koka på svag värme i ca 20 minuter tills riset känns mjukt. Rör i den färskrivna parmesanosten . Smaka av med salt och peppar. Risotto passar bra att servera till kött, fisk och fågel.

2011-03-15 @ 11:24:44
URL: http://proteindieten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0