Dukans LCHP Lördag 12 mars
Dag 68 i Dukandietens konsolidationsfas
De äldsta barnbarnen är här, Isabell som är 18 år är vegetarian.
Sen hon var liten har hon föredragit grönsaker. Så idag äter vi likadan mat.
Det har ju kommit så mycket bra produkter som ersätter kött.
I dag äter vi quarn, ett fullvärdigt svampprotein som finns i olika former.
En filéformad bit, som ser ut som ett kycklingbröst. En tomatsås med chili,vitlök och oregano
att värma den i . Mycket gott.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli o blåbärssylt
kaffe
LUNCH
Quarn med risotto och sallad
MIDDAG
Grillad kycklingklubba med sallad och kålrotsstrips
Mellanmål
Kaffe fullkornsskorpa
Dessert som åts på kvällen
Fruktsallad med glass grädde och havreflarn
Kommentarer
Postat av: Fiffi
Hej!
Hur gör du din risotto? Ser så god ut! In och kommentera! :O)
Ha en fin dag!
Postat av: Karl-Erik
Risotto
4 portioner
4 dl Avorioris
2 schalottenlökar
1 msk smör
8-9 dl hönsbuljong
1 dl passerade tomater från burk eller paket
2 msk färskriven parmesanost
salt & peppar
Gör så här:
Hacka schalottenlökarna fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll i riset efter någon minut och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter. Späd sedan i omgångar och under omrörning med buljongen blandad med passerade tomater. Låt riset suga upp all buljong innan mer hälls på. Koka på svag värme i ca 20 minuter tills riset känns mjukt. Rör i den färskrivna parmesanosten . Smaka av med salt och peppar. Risotto passar bra att servera till kött, fisk och fågel.
Trackback