Ät Potatis


Potatis och bröd är det första man får lära sig att avstå ifrån när det gäller LCH-kosten.
Rätt eller fel?
En kokt potatis innehåller cirka 19 procent kolhydrater.
Kokt ris och pasta  ligger på 25 % kolhydrater.
Potatis som får kallna ändrar sin kemiska sammansättning
Halten resistent stärkelse ökar från 3,3 % till 5,2%, det här har fantastiska hälsoeffekter.
Resistent stärkelse är en fibertyp som inte bryts ner i munnen eller tunntarmen.
Den finns naturligt i potatisen, speciellt i den kalla.
När resistent stärkelse intas i en måltid kommer den att sänka GI-värdet på nästa måltid som äts.
Det blir som en fördröjd GI- sänkande effekt .
Resistent stärkelse  ger bränsle till de nyttiga bakterierna i tarmkanalen och därmed en bättre tarmflora.
Du kan steka en kokt  kall potatis, i en nyttig olja  på låg temperatur och ändå ha kvar den resistenta stärkelsen.
Resistent stärkelse ökar fettförbränningen och minskar fettinlagringen i kroppen.
En kost rik på resistent stärkelse är därför en hälsosam och effektiv strategi för den som vill hålla vikten.


I dag valde jag att äta en nötfärsbiff med lök och sallad till lunch









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0