Dukansoppa med räkor

Skånemejerier har kommit med en proteinberikad mjölk, den har 50% mer protein än vanlig mjölk.
Jag har använt den i räksoppa som blev lika god som vanligt, men näringsrikare.
Räkskal sparar jag alltid i frysen, perfekt till soppa som den här. Eller red den lite tjockare till gratängsås för fisk
 
 
 
 
 
 
Räksoppa
 
  Detta behöver du:
Skal från 1 kg räkor
1/2 gul lök
1 dm purjolök
1 klyfta vitlök
1 liter proteinberikad mjölk
2 msk tomatpuré
2 1/2 msk maizena
 
Lägg allt, utom maizena, i en gryta och koka upp.
Låt sjuda i 15 minuter.
Sila ifrån skalen och pressa ur dem ordentligt.
Rör ut maizenan i lite vatten, häll tillbaka allt i grytan och koka upp.
Smaka av med salt o peppar, dill och gräslök
Servera med räkor och vad du tycker i tallriken.
 
Rätt mätt på lätt sätt
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0