Därför är det så viktigt att dricka vatten

Grovt räknat består vår kropp till 60% av vatten. Att dricka tillräckligt med vatten bibehåller kroppens vätskebalans, som hjälper till att transportera näringen i kroppen, den reglerar kroppstemperaturen, underlättar matsmältning, och mycket mer

Kalorikontroll:

Att dricka vatten kan också hjälpa till vid viktminskning. Ett flertal studier har visat på ett samband mellan vattenkonsumtion och viktminskning på något kilo. Orsaken är så klart att man känner sig mätt och det resulterar i att man stoppar i sig mindre kalorier.

Muskelbränsle

Att svettas på gymmet gör att musklerna förlorar vätska. Och när muskeln inte har nog med vätska blir den trött. Därför är det oerhört viktigt att fylla på vatten så att musklerna får extra energi.

Friskare hy:

Vissa gifter I kroppen kan orsaka inflammationer I huden, som orsakar täppta porer och acne. Vetenskapen säger att vatten gör huden slätare och renar kroppen från sådana gifter.

Njurfunktionen:

Våra njurar processar ca 200 liter blod per dygn,de filtrerar och transporterar bort urin till blåsan. Njurarna behöver alltså tillräckligt med vatten för att kunna transportera bort  slaggämnen som vi inte behöver i kroppen. Låt oss dricka på det.

Produktivitetshöjare:

För att öka focus och hålla sig koncentrerad finns inget bättre än ett glas vatten.

Utmattning:

Hoppa över kaffet – vatten kan hjälpa trötta och röda ögon också. Ett av de vanligaste symptomen på uttorkning är trötthet. Ytterligare en anledning att dricka ordentligt.

Värkförebyggande:

Lite vatten kan förebygga värk. Spänningar och kramper kommer alltid vid uttorkning

Matsmältning

För lite vätska orsakar förstoppning.

Hur mycket vatten man ska dricka per dag diskuteras livligt, men 2,5 – 3 liter  verkar vara lagom.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0