Ägg du välsignade

Jag klarar mig inte utan ägg, proteiner vitaminer gott gott gott.
Ägglåda blev det i dag, med en champinjonstuvning
 
 
Ägglådan kan man göra i ugn eller micro.
För ugnen tar man 5 dl lättmjölk 4 ägg salt och peppar, samt en smord form
Värm mjölken  vispa ner äggen salta peppra häll i formen skjuts in i ugnen 200 grader 20-25 minuter.
 
I micron 2 ägg 2 dl lättmjölk salt peppar vispa ihop häll i en form micra på full effekt  3-4 minuter, och låt vila.
 
 
Champinjonstuvning
Fräs svampen i pannan i lite olja, Vispa ihop 4 dl lättmjölk med 4 msk Maizena majsstärkelse.
Häll detta över svampen och låt det koka ihop.
 
På det här viset stuvar man det mesta på ett lätt sätt.
Ägglådan kan man också tillaga utan salt och peppar och servera med sylt till dessert.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0