Grillpremiär
1 maj är det grillpremiär.
Jag blandar upp kolen med kvistar från äppelträd och under grillningen lägger jag på torra kvistar från Rosmarin.
Mager fläskkarre är min favorit, jag marinerar den i Teryakisås, som jag gör själv.
Många produkter som finns på marknaden innehåller för mycket konstigheter för min smak.
Så här gör du din egen Teryakisås
Blanda och koka upp
0,6 dl Japansk sojasås
2,5 dl vatten
1/2 tsk mald ingefära
1/4 tsk vitlökspulver
1 -2 msk honung
Blanda 2 msk majsstärkelse med 1/4 kopp kallt vatten
och red av såsen.
Om du tycker att den blir för tjock späd med vatten
Detta är grunden till alla grillsåser, nu kan du plocka in de kryddor du själv vill ha.
Rosmarin och tomatpuré är suveränt till kyckling.
Min karré serverade jag med sallad tomat rödlök gurka och färska nykota rödbetor
Lite vitlöksyoghurt tll