Grillpremiär

1 maj är det grillpremiär.
Jag blandar upp kolen med kvistar från äppelträd och under grillningen lägger jag på torra kvistar från Rosmarin.
Mager fläskkarre är min favorit, jag marinerar den i Teryakisås, som jag gör själv.
Många produkter som finns på marknaden innehåller för mycket konstigheter för min smak.
Så här gör du din egen Teryakisås
 
Blanda och koka upp

0,6 dl Japansk sojasås

2,5 dl vatten

1/2 tsk mald ingefära

1/4 tsk vitlökspulver

1 -2 msk honung

Blanda 2 msk majsstärkelse med 1/4 kopp kallt vatten

och red av såsen.

Om du tycker att den blir för tjock späd med vatten

Detta är grunden till alla grillsåser, nu kan du plocka in de kryddor du själv vill ha.

Rosmarin och tomatpuré är  suveränt till kyckling.

Min karré serverade jag med sallad tomat rödlök gurka och färska nykota rödbetor

Lite vitlöksyoghurt tll

 
 
 
 

RSS 2.0