Dukans LCHP Måndag 28 februari
Dag 56 i Konsolideringsfasen
Det är ett väldigt intresse för utländska fantastiska bär.
Gojibäret, är det senaste i raden med otroligt mycket nyttigt innanför skalet.
Vida överlägsen vårt inhemska blåbär, säger importör och propagandamakare.
Åk till Gojibärets hemtrakter i Kina, där säljs det nordiska ljusets under Blåbär.
Om man tittar på vad de båda bären innehåller så är det ungefär samma saker.
Dock att Gojibäret har lite större mängd.
Men behöver vi det här för att må bra? Hur har vi klarat oss utan detta magiska bär?
Eller har vi inte gjort det?
Vi har två av de bästa bären i hela världen, LINGON och BLÅBÄR.
Och de växer här.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli o blåbärssylt
Kokt ägg
Kaffe
LUNCH
Tonfisk med rödlökskeso pepparrotsdressing och sallad
MIDDAG
Nötfärsbiff med grönsaker
MELLANMÅL
Äpple
Mjukglass
Kaffe
KVÄLLSTE
Fullkornsbröd med ost
Dukans LCHP Söndag 27 februari
Dukandieten Dag 55 i Konsolideringsfasen
Så har en vecka gått igen, med resor och annan mat än normalt.
Vågen visade 80,7 kg. Målvikten var 82 kg så jag ligger rätt.
Det känns mycket bra, när man naturligt valt den rätta maten.
En ny livsstil har skapats under 4 månader. Och utan umbäranden.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli och blåbärssylt
kaffe
LUNCH
Omelett med rökt skinka
MIDDAG
Helstekt fläskfilé med sallad och grönsaker
MELLANMÅL
Äpple
Kaffe skorpa
KVÄLLSTE
Fullkornsbröd med ost
Dukandieten Stabiliseringsfasen
Stabiliseringsfasen
Ät som du vill sex dagar i veckan som i styrkefasen. Fortsätt med proteintorsdagar under resten av livet
Ät tre matskedar havrekli under resten av livet.
Låter väl inte så besvärligt att följa.
Dukandieten Konsolideringsfasen
Konsolideringsfasen
Längden på den här fasen är antal kilo man gått ner i vikt gånger 10 = dagar
Jag hade gått ner 10 kilo så min konsolideringsfas blev 100 dagar
Nu gäller det att behålla den vikt som man erövrat. Man äter som i de inledande faserna med tillägg av
- en frukt per dag(no bananas) jag valde äpple som innehåller pektin. Som är fettbrännande
- två skivor fullkornsbröd per dag, knäckebröd är ett bra alternativ
- 40 g ost per dag
- två måltider pasta, ris eller potatis per vecka
- lamm och griskött
- två fria måltider per vecka( inga överdrifter) Dela konsolideringsfasen i två delar , i första delen en måltid, i andra delen 2 måltider
- en proteindag varje torsdag med bara proteiner som i attackfasen
och när det bara blir en gång per vecka, blir det dess godare.
Dukandieten cruisefasen
Cruisefasen
Här äter man som i attackfasen, med tillägg av några av dessa 28 grönsaker varannan dag.
Dukan rekommenderar, att man använder samma grönsak, endast en gång varje dag
Det här ska man äta tills man nått sin målvikt.
Sparris
Aubergine
Rödbeta
Broccoli/Lila broccoli
Kål (alla typer)
Morot
Selleri/Rotselleri
Sallad
Zuccini
Gurka
Fänkål
Färska bönor/sockerärter
Purjolök
Svamp
Lök
Minimajs
Paprika
Pumpa/squash
Rädisa
Rabarber
Sallad
Soyabönor
Spenat
Kålrot
Mangold
Tomat
Kålrot
_________________
Fänkål
Färska bönor/sockerärter
Purjolök
Svamp
Lök
Minimajs
Paprika
Pumpa/squash
Rädisa
Rabarber
Sallad
Soyabönor
Spenat
Kålrot
Mangold
Tomat
Kålrot
_________________
Om man har bråttom kan man ta fem dagar protein och fem dagar grönsaker som ger snabbare viktnedgång.
Hur jag åt under cruisefasen kan du se på bloggen dag för dag
Dukans Attackfasen
Attackfasen (proteinfasen) mellan 1- 10 dagar
Bestäm din målvikt realistiskt. Jag vägde 92 kg och satte målvikten till 82 kg
Det tog mig 3 månader att nå dit.
Man äter hur mycket man vill av
- oxkött
- kalvkött
- kalkon
- kyckling (utan skinn)
- fisk
- skaldjur
- skinka
- ägg
- mjölkprodukter med minsta möjliga fett
- 1,5 matsked havrekli
- 1,5 l vatten per dag
- kaffe och te osötat eller använd Canderel
Det här kan vara bra att se till att ha hemma
- Ägg
- Keso
- Lättfil
- Lättyoghurt
- Havrekli
- Canderel (sötningsmedel)
- Skinka
- Kyckling
- Rödlök
- Örtkryddor
- Citron
- Chili
- Vitlök
Baka Carls bröd och kardemummaskorpor, recept finns under receptkategorin
Koka ägg och ha i kylskåpet
Grilla kyckling och ha i kylskåpet
Det här är bra att ha som mellanmål eller om man blir sugen.
Jag har beskrivit varje dag, titta i början av bloggen i november
Det är viktigt att fräscha upp maten, den kan lätt kännas fadd i proteinfasen.
Chili citron och vitlök har dessutom fettbrännande egenskaper
Att dricka minst 1,5 liter vatten per dag är också viktigt. Det hjälper ämnesomsättningen
att bränna fett.
Dukans LCHP Lördag 26 februari
Dag 54 i konsolideringsfasen Dukandieten
Med huset fullt av ungar i olika åldrar.
Och givetvis med olika smaker, skulle man tro att det
kan bli besvärligt att hålla Dukandieten.
Men inte,huvudkomponenten i måltiden, kött, fisk eller vad det är, äter alla.
Tillbehören går ju att variera med pasta, couscous, mathavre,keso, ris och grönsaker.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli och blåbärssylt
kaffe
LUNCH
Kycklingsallad med bacon kokt ägg
MIDDAG
Grillad kotlett med allt. Pasta,couscous,mathavre,grönsaker och rödlökskeso.
MELLANMÅL
Äpple
kaffe
DESSERT
Stekt banan med kolasås och vaniljglass
Dukans LCHP Fredag 25 februari
Dag 53 i konsolideringsfasen av Dukandieten
Tillbaka hemma med huset fullt av barn och barnbarn som firar sportlov.
Kan man ha det bättre?
Vi stannade på vägen och åt hamburgare på Max,suveränt gott.
Sallad, istället för pommes frites. Cola zero och kaffe.
FRUKOST
En skål lättfil med 2msk havrekli
Kaffe
LUNCH
Hamburgare från Max
MIDDAG
Grillad kycklingfilé med rostade grönsaker och sallad
MELLANMÅL
Äpple
Kaffe
KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa med ost
Dukans LCHP Torsdag 24 februari
Dag 52 i konsolideringsfasen Dukandieten
Eftersom jag är på resande fot kan jag testa att äta ute efter Dukan dieten.
Inga problem får jag säga. Dukandieten har satt sig ordentligt. Man vet, av vana vad som är bra och inte.
Det är inte svårt att äta rätt ute. Det man ska stoppa i sig är kött, fisk, skaldjur, mejeriprodukter och grönsaker.
Hur svårt kan det bli?
Havrekli kan man ha med sig.
Frukost
En skål lättfil med havrekli
Kaffe
LUNCH
Ärtsoppa med knäckebröd och ost
Sallad
MIDDAG
Grillad biff med sallad wokade grönsaker
MELLANMÅL
Äpple
Kaffe
KVÄLLSTE
Skorpa
Onsdag 23 februari
Dag 51 i konsolideringsfasen
PROTEINDAG
Det händer mycket inom de olika dieterna.
Men allt fler forskare tycks eniga om att minska på kolhydraterna.
Nu har det kommit bröd , pasta och choklad med lite kolhydrater. Bra
FRUKOST
Lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kaffe
LUNCH
Omelett med rökt makrill
MIDDAG
Grillad kyckling med rödlökskeso och Carls Bröd
MELLANMÅL
Yoghurt med kokt ägg
KVÄLLSTE
Carls bröd med skinka
Proteinberikad mjölk
Skånemejerier har kommit med en proteinberikad mjölk, den har 50% mer protein än vanlig mjölk.
Jag har använt den i räksoppa som blev lika god som vanligt, men näringsrikare.
Räkskal sparar jag alltid i frysen, perfekt till soppa som den här. Eller red den lite tjockare till gratängsås för fisk
Detta behöver du:
Skal från 1 kg räkor
1/2 gul lök
1 dm purjolök
1 klyfta vitlök
1 liter proteinberikad mjölk
2 msk tomatpuré
2 1/2 msk maizena
Lägg allt, utom maizena, i en gryta och koka upp.
Låt sjuda i 15 minuter.
Sila ifrån skalen och pressa ur dem ordentligt.
Rör ut maizenan i lite vatten, häll tillbaka allt i grytan och koka upp.
Smaka av med salt o peppar, dill och gräslök
Servera med räkor och vad du tycker i tallriken.
Rätt mätt på lätt sätt
Tisdag 22 februari
Dag 50 i konsolideringsfasen
Så har halva tiden i konsolideringsfasen gått, utan problem.
Det som nu märks tydligt, är att portionerna blir mindre. Jag blir mätt fortare.
På ett behagligare sätt än tidigare,dästheten efter måltiderna är helt borta.
Nu väntar jag bara på barmark. Det finns ett gammalt mål som vill nå.
Att kunna springa fem kilometer utan stop. Att springa är nämligen det tråkigaste som finns.
Promenera och vandra är inga problem. Men att springa. Därför ska jag nå målet under våren.
FRUKOST
En skål lättfil 2 msk havrekli blåbärssylt
kaffe
LUNCH
Räkor dillkeso kokta ägg sallad
MIDDAG
Grillad kotlett ,sallad och varma grönsaker
MELLANMÅL
Äpple
KVÄLLSTE
Fullkornsbröd med ost
LCHP Måndag 21 februari
Dag 49 i konsolideringsfasen
Det får bli räkor några dagar nu.
Utförsäljning av frysta räkor 50-70 för 10 :-/kg
Synd att frysen är intill full. I och för sig är det ju frysbox utanför dörren.
Jag tänkte på proteinfasen, när jag gjorde räksoppan i dag. Perfekt proteinmat.
Kommer också att byta min proteindag från torsdag till onsdag.
Torsdagar och ärtsoppa är ju en institution för oss gamlingar.
Som väl framgått har jag släppt äggen till frukost, jag blir för mätt.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe
LUNCH
Räksoppa och en knäcke med ost
MIDDAG
Helstekt fläskfilé pasta sallad och lite ris
MELLANMÅL
Äpple
KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa
LCHP Söndag 20 februari
Vägningsdag vågen visar 80,8 kg Helt i fas Målvikten var ju 82 kg.
Det viktigaste på vägen till ett lättare liv är att skippa socker och stärkelse, och öka proteinet.
Hur det är med fettet ska jag ta reda på. För där går debattens vågor höga. Så det enda är att ta reda på det själv. Och det tänker jag göra om 52 dagar.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe
LUNCH
Kycklingsallad
MIDDAG
Posherad torsk med räksås blomkålspuré med persilja och citron
Mellanmål
Äpple
KVÄLLSTE
Fullkornsbröd med räkost
LCHP Lördag 19 februari
Dag 47 i Konsolideringsfasen
Dukan poängterar vad viktigt det är att man fyller på med mer träning när man går in i fas 4
Eller som jag kallar den Livsfasen.
I livsfasen har man ju inte några givna regler, mer än en.
Proteindagen.
Dukans idé är då att man genom träning ska behålla sin ernådda vikt och hälsa.
Och jag tror inte att det är särskilt svårt att motivera sig att behålla det uppnådda.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe
LUNCH
Sallad med kokt lax och räkor
MIDDAG
Grillad kotlett med pasta och sallad
DESSERT
Knäckskålar med fruktsallad, chokladgrädde,glass och jordgubbssylt
KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa
LCHP Fredag 18 februari
Dag 46 i konsolideringsfasen
Nu är jag trött på vinter och kyla. Visst är det fina vinterdagar,men allt blir
ju mer omständligt. Med lager på lager som ska på och av.
Jag räknade ut att om 54 dagar går jag in i livsfasen av den här dieten.
Då hoppas jag också att boken med hela det här äventyret är klar.
Jag håller på med nya recept, provlagningar och fotografering.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe
LUNCH
Kallskuret med keso och sallad
MIDDAG
Nötfärsbiff med wokade grönsaker pepparotsdressing röd lök
MELLANMÅL
Äpple
KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa med ost
LCHP Torsdag 17 februari
Dag 45 i konsolideringsfasen
PROTEINTORSDAG
Matmedvetenhet,jag tror man kan kalla det så,det jag drabbats av.
Jag tänker på ev.konsekvenser innan jag stoppar något i munnen.
Jag läser innehållsdeklarationer konsekvent på allt nytt jag handlar.
Ekologisk frukt och grönsaker i möjligaste mån.Det har jag ju i och för sig handlat förut också.
Proteintorsdagen är, som jag ser de,t säkringen i den här dieten.
Man blir påmind om sin nya livsstil.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli och blåbärssylt
kaffe
LUNCH
Kokt lax med surimi,kokt ägg och keso
MIDDAG
Nötfärsbiffar med stekt ägg och keso
Mellanmål
Kaffe kardemummaskorpa
KVÄLLSTE
Carls bröd med skinka
Onsdag 16 februari
LCHP
Dag 44 i konsolideringsfasen
BMI kan vi kasta på sophögen. Äntligen har bluffen avslöjats
Aftonbladet skrev om det igår.
Jag tyckte själv att det verkade fel när mitt BMI visade på fetma.
Fetma lider man inte av när revben och nyckelben syns och känns.
Buljongkokta rotfrukter är en välsignelse, Jag använder dem som varma tillbehör.
Som kalla i sallader, och som idag gratäng.
Rotfruktsgratäng är busenkelt, när man har kalla buljonkokta rotfrukter.
Blanda lättmjölk med maizena (dosering på paketet) Koka upp, låt sjuda och häll i rotfrukterna
låt det bli genomvarmt. Smaka av med lite parmesanost Gratinera eller bränn med gasbrännare.
Eller servera som stuvning. Himmelskt
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe
LUNCH
Köttfärsgulaschsoppa
MIDDAG
Grillad biff med rotfruktsgratäng och sallad
MELLANMÅL
Äpple
KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa med ost
Tisdag 15 februari
Dag 43 i konsolideringsfasen
LCHP det är den nya förkortningen på modet. Lite kolhydrater mycket protein.
Det är det jag har hållit på med i 4 månader och helt plötsligt är det superinne.
I dag har jag ätit kall mat i alla måltider.För att bränna några extra kalorier.
Det är ju också så att det kalla vädret bränner kalorier om vi inte bylsar på oss för mycket kläder.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe
LUNCH
Kokt lax med surimi,kokt ägg, keso, sallad och gräslöksfil
MIDDAG
Kyckling med kalla buljongkokta rotfrukter,keso och sallad
MELLANMÅL
Äpple
KVÄLLSTE
Fullkornsbröd (bakat på surdeg) med ost
Måndag 14 februari
Dag 42 i konsolideringsfasen
Titta på Karolinas kommentar på lördag.
Jag kommenterade ett inlägg på hennes blogg om minimajs, och fick
svar på tal.
Minimajs har bättre värden än blomkål tex.
Som jag sagt förut, det är väl 15 år sedan Dukan introducerade dieten.
Det har hänt en del på den tiden
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe
LUNCH
Sallad med lax musslor och keso
MIDDAG
Några skivor fläskstek, sallad,keso och mathavre
MELLANMÅL
Äpple
KVÄLLSTE
Knäckebröd med skinka tomat gurka
Söndag 13 februari
Dag 41 i konsolideringsfasen
Söndag vägningsdag, vågen visar 80,6 kg
En viktnedgång på 11 kg utan några besvär eller biverkningar.
Tvärtom, jag har inte längre besvär med mina knän. Astman är symptomfri, friskare utseende säger omgivningen.
Kreativiteten står på topp
Min målvikt var 82 kg, men det ser ut som 81 kg är min riktiga vikt.
FRUKOST
En skål filmjölk med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe
LUNCH
Kassler med keso och grönsaker
MIDDAG
Grillad biffstek med lök, buljonkokta grönsaker och gräslöksfil
MELLANMÅL
Äpple
KVÄLLSTE
Knäckebröd med ost tomat gurka
Lördag 12 februari
Dag 40 i konsolideringsfasen
Jag fick frågor om träning i inledningsfasen, Dukan avråder ju.
Jag har nu pratat med erfarna människor inom det området.
Inga problem alls, det är bara at köra på ifrån början.
Vi kanske ska komma ihåg, att det är många år sedan Dukan introducerade metoden.
Forskningen på det här området har gått fort de senare åren.
Men det är väl som med allt annat,man måste känna efter vad som passar en själv.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe
LUNCH
Helstekt mager fläskstek brun sås på buljongen, redd med maizena
buljongkokta grönsaker.
MIDDAG
Grillad kotlett rostade rotfrukter pepparrotskeso balsamdressing
MELLANMÅL
Äpple
Kaffe kardemummaskorpa
KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa med ost
Fredag 11 februari
Dag 39 i Konsolideringsfasen
Så var det vinter igen, en halv meter nysnö, den minsta hunden vägrar att gå ut.
Häromdagen hade jag plockat fram attiraljerna, för att börja så lite örter och sallad.
Men nu sår jag i alla fall.
FRUKOST
En skål lättfil 2 msk havrekli med blåbärssylt
kaffe
LUNCH
Sallad med grillad lax, keso och surimi
MIDDAG
Grillad ryggbiff med rostade grönsaker
MELLANMÅL
Äpple
Kaffe kardemummaskorpa
KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa ost
Torsdag 10 februari
Dag 38 i konsolideringsfasen
PROTEINTORSDAG
Egentligen är det den här dagen hela Dukans idé hänger på.
Att äta utan överdrifter, med ett minimum av stärkelse, socker och fett.
Och en dag med bara protein.
Mycket enkelt egentligen, och är det enkelt blir det gjort.
Det finns mycket vi har i Sverige som de inte har i Franrike, sill som exempel.
Proteinrik och laddad med omega,det som kan dra ner är sockerhalten.
Men läger man in själv så styr man ju det.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blbärssylt
kaffe
LUNCH
Omelett med rökt makrill
MIDDAG
Kyckling med omelett och keso
MELLANMÅL
Fruktyoghurt
KVÄLLSTE
Carls bröd med skinka
Baconäggröra
3 ägg
1 pkt bacon i bitar
1 tomat i bitar
1 klyfta vitlök
1/2 liten rödlök i tärningar
chili efter smak
Värm en teflonpanna
Vispa ihop äggen
Fräs övriga ingredienser i en teflonpanna,
häll över äggen, och rör i smeten så allt blandas.
Låt det hela (stanna)
Servera med sallad
Onsdag 9 februari
Dag 37 i konsolideringsfasen
Jag har inte ätit någon firarmåltid på ett tag, dessert i lördags förstås.
Det tyder väl på att dieten fungerar bra. Inget som man längtar efter.
En naturligt lätt tillvaro,med friskhetskänsla,
så kan man definiera resultatet av dieten så här långt.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kaffe
LUNCH
Baconäggröra se separat recept
MIDDAG
Grillad lax med stuvad spenat och kokt blomkål
MELLANMÅL
Äpple
Kaffe fullkornskorpa
KVÄLLSTE
Knäckebröd med ost
Tisdag 8 februari
Dag 36 i kondolideringsfasen
Det är många som tykcer att Dukans diet, är som LCHF utan fett.
Och det är klart, det är över 10 år sedan han lanserade den här teorin.
Jag valde den här dieten tack vare lågt fettinnehåll.
Nu kommer ju Fredrik Paulun ångande med en ny variant LCHP. Low carb high protein.
Kostdoktorn gillar den här dieten men anser att man på sikt inte ska vara rädd för fett.
Och det kan jag hålla med om.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kaffe
LUNCH
Sallad med kokt lax kokt ägg knaperstekt bacon
MIDDAG
Grillad kyckling med örtkeso, sallad, tomat och gurka
MELLANMÅL
Äpple
KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa ost
Räksoppa
Detta behöver du:
Skal från 1 kg räkor
1/2 gul lök
1 dm purjolök
1 klyfta vitlök
1 liter lättmjölk
2 msk tomatpuré
2 1/2 msk maizena
Lägg allt, utom maizena, i en gryta och koka upp.
Låt sjuda i 15 minuter.
Sila ifrån skalen och pressa ur dem ordentligt.
Rör ut maizenan i lite vatten, häll tillbaka allt i grytan och koka upp.
Servera med räkor och vad du tycker i tallriken.
Rätt mätt på lätt sätt
Måndag 7 februari
Dag 35 i konsolderingsfasen
Det kom en fråga om sötpotatis, om den räknas till potatis eller grönsaker.
Mitt spontana svar blir, räkna den inte alls.
Det varit några skriverier om hur nyttig den är. Och visst den är exotisk, och trendig.
Men därför behöver den inte vara nyttig.
Jag gjorde en jämförelse mellan potatis, sötpotatis och kålrot. Jag tycker nämligen att sötpotatis smakar som kålrot
100 g råvara har följande innehåll
POTATIS SÖTPOTATIS KÅLROT
Fibrer 1,4 g 0,7 g 2,7 g
energi 76 kcl 114 kcl 35 kcl
protein 1,8 g 1,7 g 0,8 g
kolhydrater 16,1 g 25,6 g 6,4 g
fett 0,1 g 0,4 g 0,1 g
C-vitamin 11 mg 21 mg 36 mg
järn 0,48 mg ----- 0,22 mg
vatten 79,6 g 71 g 89,4 g
Uppgifterna har jag fåttt på www.livsmedelssverige.se
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli, blåbärssylt
kaffe
LUNCH
Räksoppa (se recept separat)
MIDDAG
Kycklingsallad med bacon och kokt ägg
MELLANMÅL
Kaffe fullkornskorpa
Äpple
KVÄLLSTE
Knäckebröd med lättmjukost
Knäckebröd med lättmessmör
Söndag 6 februari
Dag 34 i konsolideringsfasen
Vägningsdag, vågen visar 80,5, känns alldeles perfekt, 11,5 kg borta.
Det bästa av allt det är fukfettet som är borta.
Det är vår i luften, och det märks på min mat. Lättare och fräschare med mycket sallad.
Förr har ju det här varit ett tecken på att badsäsongen ska förberedas.
Men det är ju redan klart.
Härligt är väl bara förnamnet.
FRUKOST
En skål lättyoghurt 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe
LUNCH
Kokt lax, chilipasta,keso, gräslökssås och sallad
MIDDAG
Sallad med musslor lax räkor keso
MELLANMÅL
Kaffe fullkornskorpa
Äpple
KVÄLLSTE
Carls bröd med lättmjukost
Lördag 5 februari
Dag 33 i konsolideringsfasen
Keson är välsignad, det är det bästa tillbehöret till huvudkomponent i måltiden.
Den tillåter sig att blandas med det mesta. Cornichons i små bitar med lite chili och rivet citronskal,
är den senaste varianten.
FRUKOST
En skål lättyoghurt med 2 msk havrekli, blåbärssylt
kokt ägg
kaffe
LUNCH
Grillad kyckling med sallad
MIDDAG
Grillad kotlett med grönsaker och keso med cornichons chili och rivet citronskal
DESSERT
Chokladmuffins med persika, vaniljglass och vispad grädde
Det var sååå gott
KVÄLLSTE
Fullkornskorpa
Fredag 4 februari
Dag 32 i konsolideringsfasen
Jag fick frågan vilka andra bloggar jag läser.
kostdoktorn.se är en mycket bra och sansad LCHF-sida.
matvett.se är dietister
ngruppen.blogspot.com är en annan
Det händer mycket på den här fronten, och det gäller nog att skaffa sig en egen uppfattning.
För egentligen låter det som alla har rätt.
Men för tillfället är jag mycket nöjd med proteindieten
FRUKOST
En skål lättyoghurt med 2 msk havrekli, blåbärssylt
kokt ägg
kaffe
LUNCH
Nötfärsbiffar rödlökskeso och sallad
MIDDAG
Räkor lax och sallad
MELLANMÅL
Äpple
KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa ost
Torsdag 3 februari
PROTEINDAG
Dag 31 i konsolideringsfasen
Ju längre jag håller på med den här dieten.
Dess mer övertygad om, hur viktigt det är med kost och hälsa blir jag.
Jag har börjat följa unga dietister på nätet, mycket intressant.
Sen är det också spännande att följa diskussionerna om för och emot LCHF.
Och som jag sagt förut, var och en blir salig på sin tro.
FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe
LUNCH
Grillad kall kyckling örtkeso balsamdressing citron
MIDDAG
Kokt lax kall gräslökssås örtkeso kapris citron rödlök
MELLANMÅL
Kaffe kardemummaskorpa
KVÄLLSTE
Carls bröd rökt skina
Onsdag 2 februari
Dag 30 i konsolideringsfasen
Jag har ofta påpekat vad viktigt det är att fräscha till maten med chili, citron och vitlök.
Speciellt i attackfasen och proteindagarna.
Nu visar det sig också, att just dessa råvaror har en gynnsam effekt på fettförbränning.
Detta gäller också för äpple.
Där är det pectinet som förhindrar cellerna att absorbera fett.
I citronen är det C-vitamin som är behjälplig vid fettförbränning
FRUKOST
En skål lättfil 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe
LUNCH
Strömming med dillkeso hovmästarkesella kokt ägg
MIDDAG
Rotmos fläsklägg
MELLANMÅL
Äpple
Kaffe fullkornskorpa
KVÄLLSTE
Knäckebröd med lättmessmör
Tisdag 1 februari
Dag 29 i konsolideringsfasen
Det har kommit önskemål på bilder på mig "före och efter#. Jag letar efter före bilder.
Men oftast är det jag som hållit i kameran så jag syns inte.
Jag söker, och återkommer i ärendet.
Man ska äta den mat man är van vid. Så äter man inte så mycket.
Det är resultatet av en avhandling jag läste.
Man ska alltså äta på regelbundna tider och inga överraskningar i menyn.
Det ska bli tråkigt att äta,då äter man mindre.
Men vi äter gott rätt och lätt.
Och njuter
FRUKOST
En skål lättfil 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe
LUNCH
Grillad kyckling rostade grönsaker pepparrotsdresseing
MIDDAG
Grillad lax, spenattagliatelli, och wokgrönsaker värmda i micron.
Lättfilsås med gräslök och citron.
MELLANMÅL
Äpple
Kaffe fullkornskorpa
KVÄLLSTE
Fullkornsbröd med ost