Dukans LCHP Måndag 28 februari

Dag 56 i Konsolideringsfasen
Det är ett väldigt intresse för utländska fantastiska bär.
Gojibäret, är det senaste i raden med otroligt mycket nyttigt innanför skalet.
Vida överlägsen vårt inhemska blåbär, säger importör och propagandamakare.
Åk till Gojibärets hemtrakter i Kina, där säljs det nordiska ljusets under Blåbär.
Om man tittar på vad de båda bären innehåller så är det ungefär samma saker.
Dock att Gojibäret har lite större mängd.
Men behöver vi det här för att må bra? Hur har vi klarat oss utan detta magiska bär?
Eller har vi inte gjort det?
Vi har två av de bästa bären i hela världen, LINGON och BLÅBÄR.
Och de växer  här.


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli o blåbärssylt
Kokt ägg
Kaffe



LUNCH



Tonfisk med rödlökskeso pepparrotsdressing och sallad





MIDDAG



Nötfärsbiff med grönsaker





MELLANMÅL

Äpple
Mjukglass
Kaffe






KVÄLLSTE

Fullkornsbröd med ost

Dukans LCHP Söndag 27 februari

Dukandieten Dag 55 i Konsolideringsfasen
Så har en vecka gått igen, med resor och annan mat än normalt.
Vågen visade  80,7 kg. Målvikten var 82 kg så jag ligger rätt.
Det känns mycket bra, när man naturligt valt den rätta maten.
En ny livsstil har skapats under 4 månader. Och utan umbäranden.


FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli och blåbärssylt
kaffe




LUNCH


Omelett med rökt skinka








MIDDAG


Helstekt fläskfilé  med sallad och grönsaker







MELLANMÅL

Äpple
Kaffe skorpa





KVÄLLSTE
Fullkornsbröd med ost

Dukandieten Stabiliseringsfasen

Stabiliseringsfasen

Ät som du vill sex dagar i veckan som i styrkefasen. Fortsätt med proteintorsdagar under resten av livet
Ät tre matskedar havrekli under resten av livet.
Låter väl inte så besvärligt att följa.

Dukandieten Konsolideringsfasen

Konsolideringsfasen

Längden på den här fasen är antal kilo man gått ner i vikt gånger 10 = dagar
Jag hade gått ner 10 kilo så min konsolideringsfas blev 100 dagar

Nu gäller det att behålla den vikt som man erövrat. Man äter som i de inledande faserna med tillägg av
  • en frukt per dag(no bananas) jag valde äpple som innehåller pektin. Som är fettbrännande
  • två skivor fullkornsbröd per dag, knäckebröd är ett bra alternativ
  • 40 g ost per dag
  • två måltider pasta, ris eller potatis per vecka
  • lamm och griskött
  • två fria måltider per vecka( inga överdrifter) Dela konsolideringsfasen i två delar , i första delen en måltid, i andra delen 2 måltider
  • en proteindag  varje torsdag med bara proteiner som i attackfasen
När man har kommit så här långt så har dieten satt sig. Man har fåt nya vanor. Det bästa med de fria måltiderna är desserten. Jag trodde att jag skulle längta efter potais men icke. Man blir mer behagligt mätt utan kolhydrater, stärkelse och socker.Men dessert är gott det äter vi på lördagar
och när det bara blir en gång per vecka, blir det dess godare.


Dukandieten cruisefasen

Cruisefasen

Här äter man som i attackfasen, med tillägg av några av dessa 28 grönsaker varannan dag.
Dukan rekommenderar, att man använder samma grönsak, endast en gång varje dag
Det här ska man äta tills man nått sin målvikt.

Kronärtskocka 
Sparris 
Aubergine 
Rödbeta 
Broccoli/Lila broccoli 
Kål (alla typer) 
Morot 
Selleri/Rotselleri 
Sallad 
Zuccini
Gurka 
Fänkål 
Färska bönor/sockerärter 
Purjolök 
Svamp 
Lök 
Minimajs
Paprika 
Pumpa/squash 
Rädisa 
Rabarber 
Sallad 
Soyabönor 
Spenat 
Kålrot 
Mangold 
Tomat 
Kålrot
_____________
____

Om man har bråttom kan man ta fem dagar protein och fem dagar grönsaker som ger snabbare viktnedgång.
Hur jag åt under cruisefasen kan du se på bloggen dag för dag

Dukans Attackfasen

Attackfasen (proteinfasen) mellan 1- 10 dagar

Bestäm din målvikt realistiskt. Jag vägde 92 kg och satte målvikten till 82 kg
Det tog mig 3 månader att nå dit.
Man  äter hur mycket man vill av
  • oxkött
  • kalvkött
  • kalkon
  • kyckling (utan skinn)
  • fisk
  • skaldjur
  • skinka
  • ägg
  • mjölkprodukter med minsta möjliga fett
  • 1,5 matsked havrekli
  • 1,5 l vatten per dag
  • kaffe och te osötat eller använd Canderel

Startfasen på hela viktresan och den viktigaste. Eftersom det är här  viktminskningen sätter igång,  och ger motivation till de övriga stegen.


Det här kan vara bra att se till att ha hemma
  • Ägg
  • Keso
  • Lättfil
  • Lättyoghurt
  • Havrekli
  • Canderel (sötningsmedel)
  • Skinka
  • Kyckling
  • Rödlök
  • Örtkryddor
  • Citron
  • Chili
  • Vitlök

Baka Carls bröd och kardemummaskorpor, recept finns under receptkategorin
Koka ägg och ha i kylskåpet
Grilla kyckling och ha i kylskåpet
Det här är bra att ha som mellanmål eller om man blir sugen.
Jag har beskrivit varje dag, titta i början av bloggen i november
Det är viktigt att fräscha upp maten, den kan lätt kännas fadd i proteinfasen.
Chili citron och vitlök har dessutom fettbrännande egenskaper
Att dricka minst 1,5 liter vatten per dag är också viktigt. Det hjälper ämnesomsättningen
att bränna fett.

Dukans LCHP Lördag 26 februari

Dag 54 i konsolideringsfasen Dukandieten
Med huset fullt av ungar i olika åldrar.
Och givetvis med olika smaker, skulle man tro att det
kan bli besvärligt att hålla Dukandieten.
Men inte,huvudkomponenten i måltiden, kött, fisk eller vad det är, äter alla.
Tillbehören går ju att variera med pasta, couscous, mathavre,keso, ris och grönsaker.

FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli och blåbärssylt
kaffe



LUNCH



Kycklingsallad med bacon kokt ägg









MIDDAG



Grillad kotlett med allt. Pasta,couscous,mathavre,grönsaker och rödlökskeso.





MELLANMÅL

Äpple
kaffe







DESSERT



Stekt banan med kolasås och vaniljglass





Dukans LCHP Fredag 25 februari

Dag 53 i konsolideringsfasen av Dukandieten
Tillbaka hemma med huset fullt av barn och barnbarn som firar sportlov.
Kan man ha det bättre?
Vi stannade på vägen och åt hamburgare på Max,suveränt gott.
Sallad, istället för pommes frites. Cola zero och kaffe.

FRUKOST
En skål lättfil med 2msk havrekli
Kaffe


LUNCH



Hamburgare från Max






MIDDAG



Grillad kycklingfilé med rostade grönsaker och sallad








MELLANMÅL

Äpple
Kaffe





KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa med ost

Dukans LCHP Torsdag 24 februari

Dag 52 i konsolideringsfasen  Dukandieten
Eftersom jag är på resande fot kan jag testa att äta ute efter Dukan dieten.
Inga problem får jag säga. Dukandieten har satt sig ordentligt. Man vet, av vana vad som är bra och inte.
Det är inte svårt att äta rätt ute. Det man ska stoppa i sig är kött, fisk, skaldjur, mejeriprodukter och grönsaker.
Hur svårt kan det bli?
Havrekli kan man ha med sig.

Frukost

En skål lättfil med havrekli
Kaffe


LUNCH

Ärtsoppa med knäckebröd och ost
Sallad




MIDDAG

Grillad biff med sallad wokade grönsaker




MELLANMÅL

Äpple
Kaffe




KVÄLLSTE
Skorpa



Onsdag 23 februari

Dag 51 i konsolideringsfasen
PROTEINDAG
Det händer mycket inom de olika dieterna.
Men allt fler forskare tycks eniga om att minska på kolhydraterna.
Nu har det kommit bröd , pasta och choklad med lite kolhydrater. Bra


FRUKOST
Lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kaffe


LUNCH



Omelett med rökt makrill







MIDDAG




Grillad kyckling med rödlökskeso och Carls Bröd







MELLANMÅL
Yoghurt med kokt ägg





KVÄLLSTE

Carls bröd med skinka

Proteinberikad mjölk

 
Skånemejerier har kommit med en proteinberikad mjölk, den har 50% mer protein än vanlig mjölk.
Jag har använt den i räksoppa som blev lika god som vanligt, men näringsrikare.
Räkskal sparar jag alltid i frysen, perfekt till soppa som den här. Eller red den lite tjockare till gratängsås för fisk
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta behöver du:
Skal från 1 kg räkor
1/2 gul lök
1 dm purjolök
1 klyfta vitlök
1 liter proteinberikad mjölk
2 msk tomatpuré
2 1/2 msk maizena
 
Lägg allt, utom maizena, i en gryta och koka upp.
Låt sjuda i 15 minuter.
Sila ifrån skalen och pressa ur dem ordentligt.
Rör ut maizenan i lite vatten, häll tillbaka allt i grytan och koka upp.
Smaka av med salt o peppar, dill och gräslök
Servera med räkor och vad du tycker i tallriken.
 
Rätt mätt på lätt sätt
 

Tisdag 22 februari

Dag 50 i konsolideringsfasen
Så har halva tiden i konsolideringsfasen gått, utan problem.
Det som nu märks tydligt, är att portionerna blir mindre. Jag blir mätt fortare.
På ett behagligare sätt än tidigare,dästheten efter måltiderna är helt borta.
Nu väntar jag bara på barmark. Det finns ett gammalt mål som vill nå.
Att kunna springa fem kilometer utan stop. Att springa är nämligen det tråkigaste som finns.
Promenera och vandra är inga problem. Men att springa. Därför ska jag nå målet under våren.

FRUKOST
En skål lättfil 2 msk havrekli blåbärssylt
kaffe



LUNCH



Räkor dillkeso kokta ägg sallad







MIDDAG



Grillad kotlett ,sallad och  varma grönsaker






MELLANMÅL

Äpple






KVÄLLSTE

Fullkornsbröd med ost

LCHP Måndag 21 februari

Dag 49 i konsolideringsfasen

Det får bli räkor några dagar nu.
Utförsäljning av frysta räkor 50-70 för 10 :-/kg
Synd att frysen är intill full. I och för sig är det ju frysbox utanför dörren.
Jag tänkte på proteinfasen, när jag gjorde räksoppan i dag. Perfekt proteinmat.
Kommer också att byta min proteindag från torsdag till onsdag.
Torsdagar och ärtsoppa är ju en institution för oss gamlingar.
Som väl framgått har jag släppt äggen till frukost, jag blir för mätt.

FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe




LUNCH



Räksoppa och en knäcke med ost






MIDDAG



Helstekt fläskfilé pasta sallad och lite ris







MELLANMÅL

Äpple






KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa

LCHP Söndag 20 februari



Dag 48 i konsolideringsfasen
Vägningsdag vågen visar 80,8 kg Helt i fas Målvikten var ju 82 kg.
Det viktigaste  på vägen till ett lättare liv är att skippa socker och stärkelse, och öka proteinet.
Hur det är med fettet ska jag ta reda på. För där går debattens vågor höga. Så det enda är att ta reda på det själv. Och det tänker jag göra om 52 dagar.


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt

Kaffe


LUNCH


Kycklingsallad







MIDDAG




Posherad torsk med räksås  blomkålspuré med persilja och citron





Mellanmål
Äpple




KVÄLLSTE

Fullkornsbröd med räkost

LCHP Lördag 19 februari

Dag 47 i Konsolideringsfasen
Dukan poängterar vad viktigt det är att man fyller på med mer träning när man går in i fas 4
Eller som jag kallar den Livsfasen.
I livsfasen har man ju inte några givna regler, mer än en.
Proteindagen.
Dukans idé är då att man genom träning ska behålla sin ernådda vikt och hälsa.
Och jag tror inte att det är särskilt svårt att motivera sig att behålla det uppnådda.

FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe



LUNCH


Sallad med kokt lax och räkor






MIDDAG



Grillad kotlett med pasta och sallad






DESSERT



Knäckskålar med fruktsallad, chokladgrädde,glass och jordgubbssylt




KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa


LCHP Fredag 18 februari

Dag 46 i konsolideringsfasen
Nu är jag trött på vinter och kyla. Visst är det fina vinterdagar,men allt blir
ju mer omständligt. Med lager på lager som ska på och av.
Jag räknade ut att om 54 dagar går jag in i livsfasen av den här dieten.
Då hoppas jag också att boken med hela det här äventyret är klar.
Jag håller på med nya recept,  provlagningar och fotografering.


FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe


LUNCH




Kallskuret med keso och sallad







MIDDAG




Nötfärsbiff med wokade grönsaker pepparotsdressing röd lök



MELLANMÅL

Äpple




KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa med ost





LCHP Torsdag 17 februari

Dag 45 i konsolideringsfasen
PROTEINTORSDAG
Matmedvetenhet,jag tror man kan kalla det så,det jag drabbats av.
Jag tänker på ev.konsekvenser innan jag stoppar något i munnen.
Jag läser innehållsdeklarationer konsekvent på allt nytt jag handlar.
Ekologisk frukt och grönsaker i möjligaste mån.Det har jag ju i och för sig handlat förut också.
Proteintorsdagen är, som jag ser de,t säkringen i den här dieten.
Man blir påmind om sin nya livsstil.


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk  havrekli och blåbärssylt
kaffe



LUNCH



Kokt lax med surimi,kokt ägg och keso







MIDDAG



Nötfärsbiffar med stekt ägg och keso





Mellanmål

Kaffe kardemummaskorpa






KVÄLLSTE

Carls bröd med skinka

Onsdag 16 februari

LCHP
Dag 44 i konsolideringsfasen
BMI kan vi kasta på sophögen. Äntligen har bluffen avslöjats
Aftonbladet skrev om det igår.
Jag tyckte själv att det verkade fel när mitt BMI visade på fetma.
Fetma lider man inte av när revben och nyckelben syns och känns.
Buljongkokta rotfrukter är en välsignelse, Jag använder dem som varma tillbehör.
Som kalla i sallader, och som idag gratäng.
Rotfruktsgratäng är busenkelt, när man har kalla buljonkokta rotfrukter.
Blanda lättmjölk med maizena (dosering på paketet) Koka upp, låt sjuda och häll i rotfrukterna
låt det bli genomvarmt. Smaka av med lite parmesanost Gratinera eller bränn med gasbrännare.
Eller servera som stuvning. Himmelskt

FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt

Kaffe



LUNCH

Köttfärsgulaschsoppa









MIDDAG


Grillad biff med rotfruktsgratäng och sallad






MELLANMÅL

Äpple






KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa med ost

Tisdag 15 februari

Dag 43 i konsolideringsfasen
LCHP det är den nya förkortningen på modet. Lite kolhydrater mycket protein.
Det är det jag har hållit på med i 4 månader och helt plötsligt är det superinne.
I dag har jag ätit kall mat i alla måltider.För att bränna några extra kalorier.
Det är ju också så att det kalla vädret bränner kalorier om vi inte bylsar på oss för mycket kläder.

FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe


LUNCH



Kokt lax med surimi,kokt ägg, keso, sallad och gräslöksfil










MIDDAG



Kyckling med kalla buljongkokta rotfrukter,keso och sallad









MELLANMÅL

Äpple






KVÄLLSTE

Fullkornsbröd (bakat på surdeg) med ost

Måndag 14 februari

Dag 42 i konsolideringsfasen
Titta på Karolinas kommentar på lördag.
Jag kommenterade ett inlägg på hennes blogg om minimajs, och fick
svar på tal.
Minimajs har bättre värden än blomkål tex.
Som jag sagt förut, det är väl 15 år sedan Dukan introducerade dieten.
Det har hänt en del  på den tiden


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt

Kaffe




LUNCH


Sallad med lax musslor och keso







MIDDAG



Några skivor fläskstek, sallad,keso och mathavre






MELLANMÅL

Äpple





KVÄLLSTE

Knäckebröd med skinka tomat gurka

Söndag 13 februari

Dag 41 i konsolideringsfasen
Söndag vägningsdag, vågen visar 80,6 kg
En viktnedgång på 11 kg utan några besvär  eller biverkningar.
Tvärtom, jag har inte längre besvär med mina knän. Astman är symptomfri, friskare utseende säger omgivningen.
Kreativiteten står på topp
Min målvikt var 82 kg, men det ser ut som 81 kg är min riktiga vikt.

FRUKOST
En skål filmjölk med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe



LUNCH

Kassler med keso och grönsaker










MIDDAG



Grillad biffstek med lök, buljonkokta grönsaker och gräslöksfil








MELLANMÅL


Äpple






KVÄLLSTE
Knäckebröd med ost tomat gurka

Lördag 12 februari

Dag 40 i konsolideringsfasen

Jag fick frågor om träning i inledningsfasen, Dukan avråder ju.
Jag har nu pratat med erfarna människor inom det området.
Inga problem alls, det är bara at köra på ifrån början.
Vi kanske ska komma ihåg, att det är många år sedan Dukan introducerade metoden.
Forskningen på det här området har gått fort de senare åren.
Men det är väl som med allt annat,man måste känna efter vad som passar en själv.

FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
Kaffe


LUNCH



Helstekt mager fläskstek brun sås på buljongen, redd med maizena
buljongkokta grönsaker.






MIDDAG



Grillad kotlett rostade rotfrukter pepparrotskeso balsamdressing





MELLANMÅL

Äpple

Kaffe kardemummaskorpa






KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa med ost

Fredag 11 februari

Dag 39 i Konsolideringsfasen
Så var det vinter igen, en halv meter nysnö, den minsta hunden vägrar att gå ut.
Häromdagen hade jag plockat fram attiraljerna, för att börja så lite örter och sallad.
Men nu sår jag i alla fall.



FRUKOST
En skål lättfil 2 msk havrekli med blåbärssylt
kaffe



LUNCH



Sallad med grillad lax, keso och surimi




MIDDAG



Grillad ryggbiff med rostade grönsaker






MELLANMÅL

Äpple
Kaffe kardemummaskorpa





KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa ost






Torsdag 10 februari

Dag 38 i konsolideringsfasen
PROTEINTORSDAG
Egentligen är det den här dagen hela Dukans idé hänger på.
Att äta utan överdrifter, med ett minimum av stärkelse, socker och fett.
Och en dag med bara protein.
Mycket enkelt egentligen, och är det enkelt blir det gjort.
Det finns mycket vi har i Sverige som de inte har i Franrike, sill som exempel.
Proteinrik och laddad med omega,det som kan dra ner är sockerhalten.
Men läger man in själv så styr man ju det.

FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blbärssylt
kaffe



LUNCH



Omelett med rökt makrill





MIDDAG



Kyckling med omelett och keso







MELLANMÅL

Fruktyoghurt







KVÄLLSTE

Carls bröd med skinka

Baconäggröra

3 ägg
1 pkt bacon i bitar
1 tomat i bitar
1 klyfta vitlök
1/2 liten rödlök i tärningar
chili efter smak

Värm en teflonpanna
Vispa ihop äggen
Fräs övriga ingredienser i en teflonpanna,
häll över äggen,  och rör i smeten så allt blandas.
Låt det hela (stanna)
Servera med sallad



Onsdag 9 februari

Dag 37 i konsolideringsfasen
Jag har inte ätit någon firarmåltid på ett  tag, dessert i lördags förstås.
Det tyder väl på att dieten fungerar bra. Inget som man längtar efter.
En naturligt lätt tillvaro,med friskhetskänsla,
så kan man definiera resultatet av dieten så här långt.

FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kaffe


LUNCH


Baconäggröra  se separat recept








MIDDAG


Grillad lax med stuvad spenat och kokt blomkål






MELLANMÅL

Äpple
Kaffe fullkornskorpa




KVÄLLSTE

Knäckebröd med ost

Tisdag 8 februari


Dag 36 i kondolideringsfasen
Det är många som tykcer att Dukans diet, är som LCHF utan fett.
Och det är klart, det är över 10 år sedan han lanserade den här teorin.
Jag valde den här dieten tack vare lågt fettinnehåll.
Nu kommer ju Fredrik Paulun ångande med en ny variant LCHP. Low carb high protein.
Kostdoktorn gillar den här dieten men anser att man på sikt inte ska vara rädd för fett.
Och det kan jag hålla med om.

FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kaffe


LUNCH



Sallad med kokt lax kokt ägg knaperstekt bacon





MIDDAG



Grillad kyckling med örtkeso, sallad, tomat  och gurka









MELLANMÅL

Äpple






KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa ost

Räksoppa

Detta behöver du:
Skal från 1 kg räkor
1/2 gul lök
1 dm purjolök
1 klyfta vitlök
1 liter lättmjölk
2 msk tomatpuré
2 1/2 msk maizena

Lägg allt, utom maizena, i en gryta och koka upp.
Låt sjuda i 15 minuter.
Sila ifrån skalen och pressa ur dem ordentligt.
Rör ut maizenan i lite vatten, häll tillbaka allt i grytan och koka upp.

Servera med räkor och vad du tycker i tallriken.

Rätt mätt på lätt sätt


Måndag 7 februari

Dag 35 i konsolderingsfasen

Det kom en fråga om sötpotatis, om den räknas till potatis eller grönsaker.
Mitt spontana svar blir, räkna den inte alls.
Det varit några skriverier om hur nyttig den är. Och visst den är exotisk, och trendig.
Men därför behöver den inte vara nyttig.
Jag gjorde en jämförelse mellan potatis, sötpotatis och kålrot. Jag tycker nämligen att sötpotatis smakar som kålrot
100 g råvara har följande innehåll


POTATIS                         SÖTPOTATIS                     KÅLROT

Fibrer                  1,4 g 0,7 g                           2,7 g
energi            76 kcl                         114 kcl                       35 kcl
protein            1,8 g                          1,7 g                           0,8 g
kolhydrater     16,1 g                        25,6 g                         6,4 g
fett                   0,1 g                          0,4 g                           0,1 g
C-vitamin         11 mg                        21 mg                        36 mg
järn                   0,48 mg                      -----                          0,22 mg
vatten                79,6 g                       71 g                            89,4 g

Uppgifterna har jag fåttt på www.livsmedelssverige.se


FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli, blåbärssylt

kaffe



LUNCH



Räksoppa  (se recept separat)





MIDDAG



Kycklingsallad med bacon och kokt ägg




MELLANMÅL
Kaffe fullkornskorpa
Äpple




KVÄLLSTE

Knäckebröd med lättmjukost
Knäckebröd med lättmessmör

Söndag 6 februari

Dag 34 i konsolideringsfasen
Vägningsdag, vågen visar 80,5, känns alldeles perfekt, 11,5 kg borta.
Det bästa av allt det är fukfettet som är borta. 
Det är vår i luften, och det märks på min mat. Lättare och fräschare med mycket sallad.
Förr har ju det här varit ett tecken på att  badsäsongen ska förberedas.
Men det är ju redan klart.
Härligt är väl bara förnamnet.


FRUKOST
En skål lättyoghurt 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe



LUNCH



Kokt lax, chilipasta,keso, gräslökssås och sallad








MIDDAG


Sallad med musslor lax räkor keso







MELLANMÅL

Kaffe fullkornskorpa
Äpple



KVÄLLSTE

Carls bröd med lättmjukost

Lördag 5 februari

Dag 33 i konsolideringsfasen
Keson är välsignad, det är det bästa tillbehöret till huvudkomponent i måltiden.
Den tillåter sig att blandas med det mesta. Cornichons i små bitar med lite chili och rivet citronskal,
är den senaste varianten.


FRUKOST
En skål lättyoghurt med 2 msk havrekli, blåbärssylt
kokt ägg
kaffe


LUNCH


Grillad kyckling med sallad









MIDDAG



Grillad kotlett med grönsaker och keso med cornichons chili och rivet citronskal








DESSERT





Chokladmuffins  med persika, vaniljglass och vispad grädde

Det var sååå gott






KVÄLLSTE

Fullkornskorpa

Fredag 4 februari

Dag 32 i konsolideringsfasen
Jag fick frågan vilka andra bloggar jag läser.
kostdoktorn.se är en mycket bra och sansad LCHF-sida.
matvett.se är dietister
ngruppen.blogspot.com är en annan
Det händer mycket på den här fronten, och det gäller nog att skaffa sig en egen uppfattning.
För egentligen låter det som alla har rätt.
Men för tillfället är jag mycket nöjd med proteindieten


FRUKOST
En skål lättyoghurt med 2 msk havrekli, blåbärssylt
kokt ägg
kaffe



LUNCH


Nötfärsbiffar rödlökskeso och sallad









MIDDAG


Räkor lax och sallad








MELLANMÅL

Äpple





KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa ost



Torsdag 3 februari

PROTEINDAG
Dag 31 i konsolideringsfasen
Ju längre jag håller på med den här dieten.
Dess mer  övertygad om, hur viktigt det är med kost och hälsa blir jag.
Jag har börjat följa unga dietister på nätet, mycket intressant.
Sen är det också spännande att följa diskussionerna om för och emot LCHF.
Och som jag sagt förut,  var och en blir salig på sin tro.



FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe



LUNCH


Grillad kall kyckling örtkeso balsamdressing citron







MIDDAG


Kokt lax kall gräslökssås örtkeso kapris citron rödlök








MELLANMÅL

Kaffe kardemummaskorpa






KVÄLLSTE


Carls bröd rökt skina



Onsdag 2 februari

Dag 30 i konsolideringsfasen
Jag har ofta påpekat vad viktigt det är att fräscha till maten med chili, citron och vitlök.
Speciellt i attackfasen och proteindagarna.
Nu visar det sig också, att just dessa råvaror har en gynnsam effekt på fettförbränning.
Detta gäller också för äpple.
Där är det pectinet som förhindrar cellerna att absorbera fett.
I citronen är det C-vitamin som är behjälplig vid fettförbränning



FRUKOST
En skål lättfil 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe


LUNCH


Strömming med dillkeso hovmästarkesella kokt ägg










MIDDAG



Rotmos fläsklägg







MELLANMÅL

Äpple
Kaffe fullkornskorpa






KVÄLLSTE

Knäckebröd med lättmessmör

Tisdag 1 februari

Dag 29 i konsolideringsfasen
Det har kommit önskemål på bilder på mig "före och efter#. Jag letar efter före bilder.
Men oftast är det jag som hållit i kameran så jag syns inte.
Jag söker, och återkommer i ärendet.
Man ska äta den mat man är van vid. Så äter man inte så mycket.
Det  är resultatet av en avhandling jag läste.
Man ska alltså äta på regelbundna tider och inga överraskningar i menyn.
Det ska bli tråkigt att äta,då äter man mindre.
Men vi äter gott rätt och lätt.
Och njuter

FRUKOST
En skål lättfil 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe



LUNCH




Grillad kyckling rostade grönsaker pepparrotsdresseing




MIDDAG



Grillad lax, spenattagliatelli, och wokgrönsaker värmda i micron.
Lättfilsås med gräslök och citron.





MELLANMÅL

Äpple
Kaffe fullkornskorpa






KVÄLLSTE

Fullkornsbröd med ost

RSS 2.0