Måndag 31 januari

Dag 28 i konsolideringsfasen.
Härlig långpromenad i strålande vårväder.
Det blev belöning efter en hård och trevlig arbetshelg på IKEA.
Att jag kan sakna motion, ofattbart för ett par månader sedan. Men det går ju så lätt
Och det är klart om man hänger på sigen ryggsäck med tio kilo . Då märks det skillnad.
Det kan ju faktiskt vara ett intressant experiment.
Väg upp det antal kilo man har till sin målvikt, lägg det i en kasse.
Känn vad mycket lättare livet ska bli.

FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
Kaffe




LUNCH

Äggröra med sardiner








MIDDAG



Grillade nötfärsbiffar med buljongkokta rotfrukter och blomkål
Sås på lättfil gräslök och vitlök







MELLANMÅL
Äpple
Fruktyoghurt




KVÄLLSTE

Fullkornsbröd med ost

Söndag 30 januari

Dag 27 i konsolideringsfasen
Vägningsdag och vågen visar 80,4 kg
Kan bero på mer kroppsaktivitet.
Alltså kan man utgå ifrån att motion och träning i större mängd är av godo.
Och gör det lättare att hålla vikten där den ska va.
Och nu är ju vädret ljuvligt, och bena blir fulla med spring.

FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärsylt
kokt ägg
kaffe




LUNCH

Utelunch  Skaldjursallad








MIDDAG




Grillad kyckling med grönsaker






MELLANMÅL

Äpple
Kaffe fullkornsskorpa



KVÄLLSTE
Carls bröd med lätträkost

Lördag 29 januari

Dag 26 i konsolideringsfasen
Det kom en undran från Kickilina, och jag själv har tänkt i samma banor.
Kan man återkomma till attackfasen då och då efter några veckor,
om man har många kilon att ta bort?
Och då är man inne på farliga vägar. Jojobantning har vi slutat med.
Nu skapar vi en ny livsstil.
Släpp fokuset på kilon, njut av ditt nyvunna välbehag. Jag lovar kilona försvinner.
Sätt en rimlig målvikt, och se till att nå den.
Efter att man nått målvikten, gått igenom alla faserna och känner sig trygg.
Då kanske man kan ta beslut om ny målvikt.

FRUKOST
En skål lättfil med 2msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe




LUNCH

(Utelunch)

Kokt lax med mycket sallad





MIDDAG



Grillad ryggbiff med rostade grönsaker







MELLANMÅL

Äpple







KVÄLLSTE

Fullkornsskorpor med ost

Fredag 28 januari

Dag 25 i konsolideringsfasen
Jag har ett konsultjobb hos IKEA under helgen, så lunchen
intogs i personalrestaurangen.
En ljuvlig fiskgryta.
När jag valde maten tänkte jag, minsta möjliga fett ,minsta möjliga stärkelse och socker.
Under den här resan har jag fått ett annat tänk om maten.
Alla goda såser kladdkakor bullar och wienerbröd finns där, och det är inte alls svårt att avstå.
Snarare naturligt. Det känns befriande.
Samma frihetskänsla jag kände den gången för många år sedan när jag blev tobaksfri.


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
Kaffe



LUNCH
(Utelunch)
Fiskgryta med sallad






MIDDAG



Grillad lårfilé av kyckling med citron chili och persilja
Serverad med rödlökskeso






MELLANMÅL

Äpple







KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa

Torsdag 27 januari

Dag 24 i konsolideringsfasen
Proteintorsdag.
Strömming är min favoritfisk, den är god även när skinnet är borta.
(efter stekning)
Jag gör vanliga flundror med mycket persilja mellan.
Potatismos är det vanliga tillbehöret.
Men keso blir godare, idag blandade jag keso med citronrasp,pressad citron , dill och lite peppar.
Med hovmästarkesella blir det här en gourmetmåltid,
som ger en behaglig mättnad.

FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg
Kaffe


LUNCH



Nötfärsbiff rödlökskesella







MIDDAG



Stekt strömmingsflundra (skinnet avtaget) hovmästarkesella
Keso blandad med citronrasp citronsaft dill peppar kapris





MELLANMÅL
Skiva rökt kött
Kaffe kardemummaskorpa



KVÄLLSTE

Carls bröd  rökt kött

Onsdag 26 januari

Dag 23 i konsolideringsfasen
Jag har upptäck Mathavre.
Hela korn av havre som kokas i 10 minuter, och används istället för  ris, potatis och pasta.
Jag blandade med finskuren rödlök, mycket gott.
Matigare än ris och pasta. Kommer att bli en favorit.
Till lunchen använde jag rester från gårdagens fisk som fyllning i en omelett.


FRUKOST
En skål lättfil 2 msk havrekli båbärssylt
kokt ägg
kaffe



LUNCH



Omelett på tre ägg fylld med rester från tomattorsk







MIDDAG



Grillad ryggbiff kokt mathavre med rödlök pepparrotsdressing
(lättkesella pepparrot tomatketchup) cornichons





MELLANMÅL

Äpple Kaffe kardemummaskorpa



KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa med ost

Tomattorsk



1 burk  eller paket krossade tomater
1 dm purjolök
vitlök  efter behag
lite morot och selleri i fina tärningar
citron
Torsk färsk eller fryst tinad.
Santa Maria Seafood & Fish krydda i kvarn

Krydda fisken med kryddan  rejält
Låt de finskurna grönsakerna svettas i aningen olivolja.
Fyll på med tomaterna och späd med lite vatten
Smaksätt med citron och koka ihop till god smak och konsistens.
Lägg i fisken, se till att den täcks av vätska
Låt grytan återta temperaturen
Sätt på ett lock och drag grytan av värmen
Vänta ca 10 minuter så är fisken klar

Fyll på med egna godsaker  musslor räkor eller vad  du vll
Santa Marias krydda innehåller saffran och fänkål och ger en gudomlig smak.





Tisdag 25 januari

Dag 22 i konsolideringsfasen.

Det kom förslag på att göra en bok av den här bloggen.
Vi kollar det nu, hur ska en sådan bok  se ut.
Jag tror det skulle vara praktiskt med tomt utrymme för var och ens anteckningar.
Förslag mottages tacksamt.
I dag var det äntligen rätt pris på färsk torsk 69:-
En god tomattorsk blev det av den.(separat  recept)
Lunchen fick bli kall, då bränner kroppen ytterligare kalorier.


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli
kaffe


LUNCH


Skivad mager kassler keso och grönsaker.





MIDDAG


Tomattorsk med blomkålspuré







MELLANMÅL
Äpple




KVÄLLSTE

Carls bröd med räkor

Måndag 24 januari

Dag 22 i konsolideringsfasen
Det är många nya som ansluter till dieten,och då kommer frågorna.
Mycket handlar om fetthalten i mejeriprodukterna.
Dukan har skrivit för den Franska och engelska marknaden, med ett annat utbud av produkter.
Jag använder de med lägst fetthalt. Keso mini 1,5 %, lättfil 0,5 %, ICA lättkvarg 0,1 % Ehrmans frukyoghurt 0,1 % ICA mild lättyoghurt 0,5 %.
Att helt utesluta fett går inte och är inte heller tillrådigt.

FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe



LUNCH



Nötfärsbiff med grönsaker och keso








MIDDAG



Grillad kyckling med grönsaker och kokt blomkål






MELLANMÅL

Äpple
Kaffe kardemummaskorpa





KVÄLLSTE

Carls bröd med tunt lager lättmessmör GOTT

Söndag 23 januari

Dag 21 i konsolideringsfasen
Vägningsdag
Vågen visar 81,5. Inom målvikten
Jag kom att tänka på att firarmåltiden har jag glömt den här veckan.
Men då är väl allt bra då.
Eller ska man verkligen hitta på ett behov för att följa planen.
Icke.
Jag har ätit pasta(fullkorn)och bakad potatis. Några andra behov har jag inte känt.
Pasta är gott, men potatisen kommer jag att avstå från.


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
Kaffe


LUNCH



Grillad kotlett med pasta o grönsaker







MIDDAG


Grillat kycklingbröst rödlökskeso kapris sallad






MELLANMÅL

Äpple






KVÄLLSTE

Carls bröd medrökt renkött

Lördag 22 januari

Dag 20 i konsolideringsfasen

Bortbjudna  på middag, till en verklig expert, svärmor.
Svågern och jag älskar, rotmos fläsklägg och surkål, och det blev vi bjudna på.
När man är bortbjuden, och inte har kontroll över vilken mat som bjuds, är mitt råd.
Ät det som ställs fram. Kompensera i efterhand med proteindag eller ta den fria måltiden.
Jag behövde inte göra detta eftersom vi fick perfekt proteinmat.


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg med kaviar
Kaffe





LUNCH



Lax och skaldjurstallrik







MIDDAG







Rotmos  med fläsklägg







MELLANMÅL

Äpple






KVÄLLSTE

Cars bröd med mjukost

KESOFYLLNING

500 g minikeso 1,5 % fett
125 g lättkvarg 0,5 % fett
2 tsk riven pepparrot
3 tsk Hovmästarsås
2 msk tomatpuré
1 msk Canderel
Några stänk Tabasco

Blanda alla ingredienser
Använd till att fräscha upp och dryga ut proteinmaten.
Tillbehör till kyckling, fisk och skaldjur.

Fredag 21 januari

Dag 19 i konsolideringsfasen

I dag fick det bli fredagsmys istället för middag
Bakad potatis med sallad och kesofyllning med räkor
Separat recept med kesofyllning.
Fyllningen kan man ha som tillägg till sallad eller omelett.
Kycklingsallad eller fisk blir också gott till, bra i attackfasen


FRUKOST

En skål lättfil med 2msk havrekli
kokt ägg
Kaffe



LUNCH


Grillad kyckling med rostade grönsaker. Carls bröd








FREDAGSMYS



Bakad potatis med sallad räkor och kesofyllnig







MELLANMÅL

Äpple





KVÄLLSTE

Kardemummaskorpor



Torsdag 20 januari

Dag 18 i konsolideringsfasen
PROTEINDAG
Karin kom med en fundering. Hon hade varit ute en kväll tagit nån drink och ätit
"onyttigt". Frågan var  Hur mycket förstör man . Karin är i cruisefasen.
Först och främst tror jag inte på att få dåligt samvete. Reparera, och snabbt på spåret igen
tror jag är det rätta.
Samt att direkt ta en eller två proteindagar. Och givetvis inga upprepningar.



FRUKOST
En skål lättfil 2 msk havrekli
kokt ägg
Kaffe


LUNCH



Omelett med bräckt skinka gräslök








MIDDAG


Grillad nötfärsbiff balsamdressing pepparotsdressing rödlökskeso






Mellanmål
Kaffe kardemummaskorpa





KVÄLLSTE

Carls bröd med rökt renstek

Onsdag 19 januari

Dag 17 i konsolideringsfasen.

Det är flera followers som tycker att det skulle kunna bli en bok av det här.
Ja, visst. Men att hitta förlag som vågar är inte lätt.
Just nu ligger deras fokus på andra dieter.
Den här dieten kommer att bli lika stor i Sverige som på kontinenten.
Det är bara en tidsfråga, så vi får se.
Jag har haft matlagningskurser tidigare.
Så tanken har slagit mig, att göra en studiecirkelom Proteindieten.


FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg
kaffe



LUNCH



Äggröra med sardiner och sallad






MIDDAG



Mager grillad fläskkotlett spenatpasta  wokgrönsaker








MELLANMÅL

Äpple






KVÄLLSTE
Fullkornsbröd med ost

Tisdag 18 januari

Dag 16 i konsolideringsfasen
Lite vårkänsla är det allt, passa på och njut.
Det kommer lite kommentarer och funderingar om havremjölk och soyayoghurt.
Om man säger så här. Dukan tar fasta på att ta bort stärkelse socker och fett.
Och bygga med proteiner.
Då måste det ju var helt OK med dessa produkter.
Rött kött kan vi alla undvara.
Som alltid tror jag att man ska hitta sin egen väg.Men använda andras erfarenhet och rön.
Det är ju en ny livsstil man ska skapa,och då måste man må bra.
Annars är det ju ingen vits med det.


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli blåbärssylt
kokt ägg
kaffe



LUNCH





Äggröra med rökt sik,kyckling och sallad





MIDDAG



Grilad kyckling med keso dressing och Carls bröd





MELLANMÅL
Äpple







KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa med räkost

Måndag 17 januari


Dag 15 i konsolideringsfasen

Det är halt,otroligt halt. Någon riktig promenad är det inte fråga om.
Balansgång på svallisvallar med ett hundkoppel i var hand. Om jag säger så, att jag har upptäckt ömmande muskler som jag inte visste fanns. Speciellt i ryggen.
Men va då. Lite häftigt känns det ju att ha träningsvärk,i ryggmusklerna.

FRUKOST
En skål miniyoghurt med 2 msk havrekli och blåbärsylt.
Kokt ägg
Kaffe



LUNCH


Lättstuvad brynt vitkål med persilja och kassler







MIDDAG



Grillad lax med keso och hovmästarsås






MELLANMÅL

Äpple





KVÄLLSTE

Carls bröd med rökt renstek

Söndag 16 januari

Dag 14 i konsolideringsfasen
Vägningsdag vågen visar 81,5
Jag håller målvikten, men inte konsolideringsvikten. 0,5 kg plus sedan i söndags.
Tilflällighet? Eller.
Det är just i den här fasen man kan upptäcka de små avarterna i livsföringen.
De som plussar på. Eller är det den bedrövliga maten på lördag?
Kan det va sylten på filen?
Jag fortsätter den här veckan som vanligt så får jag se var det ligger.
Det finns ingen mening att rätta till något som man inte vet vad det är.


FRUKOST
En skål miniyoghurt blåbärssylt 2 msk havrekli
kokt ägg
kaffe



LUNCH



Räkmacka på Carls bröd hovästarkesella och ägg
Serveras med alkoholfri pilsner





MIDDAG



Grillad strimlad ryggbiff,wokade grönsaker,couscous,
pepparrotsdresseing och balsamdressing.



MELLANMÅL

Äpple





KVÄLLSTE
Fullkornsskorpa med ost

Lördag 15 januari

Dag 13 i konsolideringsfasen
Lördag betyder firarmåltid, och idag har jag tagit i ordentligt.
Firarmåltiden behöver ju inte vara festlig i den bemärkelse, att det är lyxigt.
Jag har valt gatuköksmat från England som min speciella lunch. Desserten åt vi lite senare, för att inte
bomba magen.
Egentligen är det en utmaning att ha firarmåltid dagen före vägning, men vi får se.

FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg
kaffe



LUNCH


Fish n´chips
Friterad fisk med pommes frites fet dressing sallad






DESSERT

Marängsuisse
Maräng,vaniljglass, vispad grädde och chokladsås
Såå Good




MIDDAG


Lax, räkor och grönsaker






Kvällste med fullkornsskorpa



Fredag 14 januari

Dag 12 i konsolideringsfasen
Har hittat en mjukost med räkor 3 % fett. Den ska jag prova på fullkornsskorpor.
Det måste vara bättre än hårdost med betydligt mer fett, om den smakar bra.

FRUKOST
En skål havrekligröt med lättmjölk
kokt ägg
Kaffe




LUNCH

Sallad med kokt ägg, räkor och lax








MIDDAG




Grillad kyckling med fullkorncouscous och sallad





MELLANMÅL

Äpple




KVÄLLSTE

Fullkornsskorpa med räkost

Torsdag 13 januari

Dag 11 konsolideringsfasen.
Proteindag
De här dagarna kräver fräscha kryddor för att få fart på smaken.
I dag har jag blandat keson med aningen kaviar Ejderns orökta samt dill gräslök och pressad lime.
Kan serveras på Guldkrog.Strömmingen fyllde jag med persilja och drog skinnet av efter stekningen.
Glaza med lite balsamdressing. Höjdarmat.


FRUKOST

En skål lättfil med 2msk havrekli blåbärsylt
kokt ägg
kaffe





LUNCH



Tonfiskomelett
Omlett på tre ägg  1 burk tonfisk i vatten smaksatt med kapris chilidill och gräslök

Det är godare än det ser ut




MIDDAG



Strömmingsflundra med kaviarkeso med gräslök och dill

Mycket gott



MELLANMÅL
Kaffe med kardemummaskorpa






KVÄLLSTE

Carls bröd med skinka










Onsdag 12 januari

Dag 10 i konsolideringsfasen
I radio TV och tidningar går debatten het vilken metod som är bäst för att gå ner i vikt.
Ja va säger ni? Vilken är bäst? Ja,jag vet inte jag har aldrig provat någon förut.
Men jag tror att alla tycker att den de håller på med är bäst.
Var och en blir salig på sin tro.
Och huvudsaken är ju att man når sitt mål, och mår bra.
Den här metoden är i allafall  enkel att praktisera.
I frukostfilen har jag kompletterat med två msk blåbärssylt ,lättsockrad av egen tillverkning.
Jag vill åt antioxidanterna

FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli och blåbärssylt
kokt ägg
Kaffe



LUNCH



Nötfärsbiff med sallad och rödlökskeso










MIDDAG




Grillad kyckling med sallad och fullkornspasta









MELLANMÅL

Äpple






KVÄLLSTE

Fullkornsskorpor med ost

Tisdag 11 januari

Dag 9 i konsolideringsfasen

Har bakat fullkornsskorpor i dag. Stenmalet fullkornsmjöl från ekologiskt odlat vete.
Kan vara gott som omväxling till fullkornsbröd. Jag använde Canderel som sötning i degen.
Det blev bra, mycket bra.
Dagens middag är en höjdare, snudd på festmåltid. Rotmos med fläsklägg. Buljongen från läggen silar jag och ställer kallt. Då flyter fettet upp till ytan och kan lätt lyftas av som en kaka. Kvar blir en lätt
god buljongmed mycket smak.



FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg med kaviar
Kaffe



LUNCH


Tonfisktimbal med rödlökskeso







MIDDAG



Rotmos och fläsklägg ( med det feta kastat)







MELLANMÅL
Äpple, fullkornskorpa




KVÄLLSTE

Fullkornsskorpor med ost

Måndag 10 januari

Dag 8 i konsolideringsfasen
Det är så vansinnigt halt, att promenaderna blir ett riktigt vågspel.
Men går gör vi.
Jag ser faktiskt fram emot barmark.
Ska bli mycket intressant att prova jogging.
Ja, det var faktiskt jag som tänkte det.
Han, som aldrig rört sig mer än till och från bilen.
Bara genom att lägga om kosten.



FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg
Kaffe



LUNCH



Äggröra med sardiner och sallad.






MIDDAG





Grillad ryggbiff med varma grönsaker,keso och kapris





MELLANMÅL

Äpple







Kvällste
Fullkornsbröd med ost




Söndag 9 januari

Dag 7 i konsolideringsfasen
Söndag är vägningsdag och vågen visade 81 kg.
Bra och dåligt. Dåligt för att nu ska vikten hållas.
Bra för att jag nu har rätt BMI, om det nu är att lita på.
Det är de små sakerna som visar om man lyckats.
Att utan ansträngning plocka upp efter hundarna på promenaden. Det är stort.
Jo, jag ska nämna, att igår efter firarmåltiden som innehöll potatis, kom första sötsuget på hela den här tiden. Ni vet den där enorma längtan efter något sött. Alltså sött föder sött, föder fett, föder olust.
I den här fasen ska man äta två måltider med stärkelse bland ingredienserna i veckan.
Så idag blev det pasta, gott



FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg
Kaffe





LUNCH




Nötfärsbiff med rödlökskeso stekt ägg







MIDDAG




Grillad kycklingfilé med fullkornspasta och het tomatsås






Mellanmål

Äpple






Kvällste
Carls bröd med rökt kött
Knäcke med ost

Lördag 8 januari

Dag 6 i konsolideringsfasen.
I dag skall veckans firarmåltid avätas.
Jag tror att vår käre fransman har en tydlig mening med,
att man ska ta en firarmåltid per vecka i den här fasen.
Om du längtar så mycket efter något, ät det då.
Var det så märkvärdigt gott som du hade föreställt dig?
Nej, det var ju inte det
Jo förresten, desserten. Det är höjdpunkten i firarmåltiden.
Så nu har hustrun och jag beslutat att firarmåltiden skall vara på lördagar.
Med en härlig dessert
Jag valde biffstek med lök pressad potatis och grönsaker till varmrätt.
Älskar pressad potatis, fel älskade pressad pottatis.
Det smakar ju ingenting. Mycket godare med kokt blomkål.


FRUKOST
En skål havrekligröt med lättmjölk
kokt ägg med kaviar
Kaffe






LUNCH



Baskisk omelett






MIDDAG




Biffstek med lök pressad potatis och grönsaker





DESSERT


Persikor med hallonsås vaniljglass vispad grädde och choklad






Mellanmål

Äpple

Fredag 7 januari

Dag 5 i konsolideringsfasen

Resdag
Vi har varit till Stockholm och lämnat barnbarnen, och hem igen.
Så ätandet har blivit  sådär. Ordentligt med vatten är viktigast.
Sen har det blivit lite sallad och kyckling, samt ett äpple.
Nu är vardagen åter och jag skall göra fler recept. Speciellt proteindagarna
behöver fräscha tillbehör.
Desserter är också en utmaning.


Frukost

En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokta ägg med kaviar
Kaffe



LUNCH

Kyckling sallad






Torsdag 6 januari

Dag 4 i konsolideringsfasen
Torsdagar är proteindagar
I den här fasen tillför man 2 skivor fullkornsbröd per dag.
Vårt svenska knäckebröd är ju det mest fullkorniga man kan få,
så därför kommer jag att använda det. Men inte idag som är proteindag.
Jag börjar förstå, Dukans resonemang med fasta rutiner kring maten, det blir enkelt.
Han poängterar också att man inte ska hoppa över firarmåltiden i den här fasen.
Det är den måltid man äter precis det man vill och längtar efter.
Problemet blir då. Vad längtar jag efter?


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg med kaviar
Kaffe



LUNCH



Äggröra smaksatt med rivet citronskal rökt makrill rödlök










MIDDAG





Grillad ryggbiff med rödlökskeso balsamdressing och dijondressing





Mellanmål

Fruktyoghurt




Kvällste

Carls bröd med rökt kött

KVARGBEA sås

250g ICA lättkvarg
1 äggula
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk torkad dragon
1 tsk god vinäger
1 1/2 msk Canderel

Blanda alla ingredienser till en jämn sås
Lätt gott

Onsdag 5 januari

Dag 3 i konsolideringsfasen
Idag skulle resten av familjen äta bearnaise till köttbiten.
Jag gjorde min egen fettfria variant, god tyckte jag.
Men barnbarnen fick original de tyckte det smakade underligt. Recept separat.
Som jag påpekat förut, sätt sprätt på måltiden,det finns ju citron vitlök chili och örtkryddor.
Balsamdressingen är också oumbärlig.
Ett mycket stort plus är ju också att det inte finns några mängdrestriktioner.
Man äter tills man blir mätt.
Och jag lovar, efter ett tag går det fort. Man vänjer sig fort.


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg med kaviar
Kaffe


LUNCH

Grillad köttbit med broccoli morötter brysselkål och kvargbea








MIDDAG



Lax räkor äggkeso och grönsaker






Mellanmål

Äpple





Kvällste med Carls bröd rökt kött
2 knäcke med ost



Tisdag 4 januari

Dag 2 i konsolideringsfasen.
Snöstorm, ett bedrövligt väder men vi tar oss lätt fram.
Hundarna har också fått nya vanor,med bättre kondition och lite lägre vikt.
Vi tar två snabba (nåja)promenader om drygt 2 km varje dag. Alltså 4 km / dag
Det skall utökas, när vädret och väglaget tillåter. Det känns att kroppen kan ta  emot mer.


FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg
Kaffe




LUNCH



Omeett med spenatstuvning och bräckt skinka







MIDDAG



Köttfärsgulasch med 1 skiva knäckebröd med ost






Mellanmål
1 äpple






Kvällste
Carls bröd med rökt lammkött

Måndag 3 januari

Dag 1 i konsolideringsfasen
100 dagar i den här fasen.  10 dagar per kg borttagen vikt
Nu tillför jag en frukt per dag, jag har valt äpple.
2 skivor fullkornsbröd
40 g hårdost
En måltid per vecka med pasta, potatis eller ris om man vill.
I övrigt som förut, men ingen alternering av protein och grönsaksdagar.
Man äter som man vill av de tidigare råvarorna.
TORSDAGAR = PROTEINDAGAR
En fri måltid per vecka, då äter man precis det man vill, avslutar med en dessert med choklad tex
Det märkliga är att det enda jag har längtat efter, är ett äpple


FRUKOST
En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg med kaviar
Kaffe



LUNCH


Omelett med räkor svamp och sallad







MIDDAG



Kalvkotlett med kokt blomkål, morötter, gröna bönor och dijondressing





Mellanmål
Ett äpple




Kvällste
2 skivor fullkornsbröd med ost

Söndag 2 januari 2011

Protein & grönsaksdag dag 47 cruisefasen.
Målvikten nådd, i dag visade vågen 81,7 kg. En vecka tidigare än beräknat
Min vikt nedgång har fördelat sig så här.
Attackfasen 7 dagar 4,5 kg Cruisefasen 40 dagar 5,8 kg Totalt 10,3 kg
En bekväm resa, som gett mig nya vanor,och visat att potatis och bröd inte är
livsviktigt.
I morgon börjar konsolideringsfasen.
Då startar jobbet att behålla den här behagliga vikten.
En del tillägg blir det ju också till dieten.


FRUKOST

En skål lättfil med 2 msk havrekli
kokt ägg
Kaffe




LUNCH



Nötfärsbiff med grönsaker och keso




MIDDAG


Grillad kycklingfilé med rostade grönsaker


Mellanmål
Kaffe med kardemummaskorpa


Kvällste
Carls bröd med rökt skinka


















Lördag 1 januari 2011

NYÅSDAGEN
Proteindag 46e dagen i cruisefasen

Det här är första nyåret på oräkneliga år som jag inte är förkyld.
Barnbarnen kommer med hemska förkylningsbaciller, men i år klarade jag mig.
Självklart är det den nya livsföringens förtjänst. (Hoppas jag)
I det sammanhanget kan jag också nämna att jag tar en multivitamin brus varje dag.
Började med det i attackfasen.
Min astma är också besvärsfri



FRUKOST

En skål lättfil med två msk havrekli
kokt ägg med kaviar
Kaffe


LUNCH



Äggröra med lax och räkor





MIDDAG




Dragonkyckling med rödlökskeso



Mellanmål

Kaffe kardemummaskorpa



Kvällste
Carls bröd med rökt skinka

RSS 2.0